![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-06-2011
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDcI
Rocznik: 2005
|
![]()
Uffff... wszystko zgrabnie i estetycznie zamontowane. Prawie...
Miras: dlaczego słyszę trzask przy odpaleniu auta i zgaszeniu (moc na potencjometrze wzmacniacza ok 30%)? Czy dioda POWER powinna gasnąć kiedy idzie impuls po remote wyłączający radio? Jak dla mnie to ona się pali bez przerwy.
![]() |
#22 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-09-2009
Model: 1
Silnik: Spalinowy
Rocznik: 79
|
![]()
Powinna zgasnąć
Jak świeci to pewnie wzmachol chodzi cały czas. hmmm... Czy jak odłączysz od wzmacniacza przewód 'REM' dalej świeci dioda ? Sprawdź też miernikiem , kiedy pojawia się napięcie + 12V na przewodzie 'REM' idącym od radia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-06-2011
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDcI
Rocznik: 2005
|
![]()
Tak, dalej świeci. Napięcie sprawdzę jak tylko będzie ktoś znajomy w pobliżu bo nie jestem na tyle szybki aby przekręcić kluczem i od razu być w bagażniku a nie chcę rozłączać wszystkiego teraz.
MK3 TDCI '05 kombi <Panther Black > Ostatnio edytowane przez nightec ; 24-10-2011 o 22:19 Powód: nie zdążyłem dobiec w kombi do bagażnika po przekręceniu zapłonu |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-09-2009
Model: 1
Silnik: Spalinowy
Rocznik: 79
|
![]() Cytat:
(takiej co robi zwarcie i podaje cały czas +12V na REM) no chyba że tak ma świecić cały czas ten wzmacniacz, ale nie wydaje mi się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW Sprawdzanie napięcia na REM : Radio wyłączone. Odłącz przewód REM od wzmacniacza i podłącz go bezpośrednio do czerwonego przewodu w mierniku, A czarny przewód w mierniku do masy (wiadomo) Miernik powinien pokazywać '0'. Zostawiasz podłączony miernik, włączasz radio (kluczykiem albo ręcznie) i zostawiasz załączone. Idziesz do miernika, a on powinien pokazać ~12V Ostatnio edytowane przez Miras. ; 01-11-2011 o 11:59 |
|
![]() |
![]() |