Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-11-2011, 16:29   #1
adamo_
ford::beginner

Model: Mondeo GHIA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Prawy kierunkowskaz "pyka" szybko..i nie działa

Koledzy mam problem w mondeo MK3 2004 rok. Otóż czasami (coraz częściej) , podczas jazdy znika mi prawy kierunkowskaz, zamiast tradycyjnego pykania i sygnalizacji dioda prawego kierunkowskazu, z pod deski słychać szybkie pykanie, i brak diody. Prawy kierunek nie świeci. Po kilku restartach auta, załapuje ale za jakiś czas znowu to samo. Awaryjne tez nie świecą z obu stron. Po włączaniu i wyłączaniu alarmu, przestaje ale za jakiś czas znowu wraca problem.

Spotkał się ktoś z takim problemem ? czy to może mieć związek z alarmem ? alarm jest fabryczny, z taką "kopułką" z przyciskiem i diodą po prawej stronie włącznika świateł mijania, uruchamiany z pilota kluczyka. Dodatkowo sa czujniki przy szybie z przodu

Jak wyłączyć całkowicie ten alarm, bo czasem nie mogę go rozbroić..przez dłuższy czas

Ostatnio edytowane przez adamo_ ; 08-11-2011 o 16:33
adamo_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2011, 18:26   #2
Slawko

Domyślnie Odp: PRawy kierunkowskaz "pyka" szybko..i nie działa

Sprawdź żarówki i lampy, głównie styki od zarówek i podłaczenie samych przewodów.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2011, 18:57   #3
adamo_
ford::beginner

Model: Mondeo GHIA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004

rozkręciłem manetkę, popryskałem WD40, nic to nie dało, restart przez akumulator, nic nie dalo, zatrzymałem się, kilka razy uruchomilem auto z wlaczonym prawym kierunkowskazem i jakos zalapalo, ciekawe na jak dlugo..., stykow lamp nie sprawdzalem jeszcze

Ostatnio edytowane przez Marek ; 08-11-2011 o 19:47 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów
adamo_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2011, 19:02   #4
Slawko

po co cytujesz cały mój post, to nie wina manetek, akumulatorów, restartów, zatrzymywania i ruszania pojazdu.
Sprawdź te żarówki, styki i lampy.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania