![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
|
A ja wam powie, że zatankowałem V-POWER DIESEL i problem minął <szok> zobaczymy na jak długo. Autko odpala za drogim-trzecim zakręceniem rozrusznika
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Cytat:
czy po wymianie aku daje się rano zauważyć że rozrusznik kręci dużo szybciej niż do tej pory? jeśli tak samo to wyciągnij rozbierz i obejrzyj rozrusznik. może tulejki już się rozsypały.
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-08-2011
Model: Focus
Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 2003
|
Zrobilem mnostwo rzeczy.
Wymienilem aku, naprawiłem rozrusznik, zregenerowalem wtryski, Sprawdziłem pompe paliwa, swiece, Filtr paliwa a auto jak palilo tak dalej pali ch.....jowo. Co mu moze jeszcze byc???? Niektorzy pisza o dwumasie chociaz nie umiem pojac jaki ma wplyw na rozruch jesli samochod odpala sie na sprzedle lub na luzie??? KTOS MA JAKIS POMYSŁ??? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI 100KM
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
#25 |
|
|
Sory z OT.
po wymianie wszystkich filtrów, oleju, sprawdzeniu świec i wtrysków miałem ok. tygodnia łagodnego odpalania. Aż dziś rano znowu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. filmik poniżej: http://www.youtube.com/watch?v=s-TZ_...mEPf_8eofA6voo |
|
|
|
#26 | |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
Cytat:
2-dwumasa ma bardzo duzy wplyw na odpalanie samochodu i dlatego samochody z dwumasami potrzebuja naprawde dobry i mocny akumulator oraz rozrusznik. Dlatego warto kupowac do silnikow z dwumasami wiekszy akumulatorek niz standardowy kiedy samochod ma juz kilka latek-to naprawde duzo pomaga. jesli dwumasa ma duzy luz to wolne obroty silnika powoduja to ze rozrusznik ktory kreci nie za szybko nieda wystaczajacych obrotow silnikowi na zaskoczenie ktory moze chwytac i nie zaskakiwac poniewaz przed kolejnym cyklem pracy bedzie zbyt drastycznie wytracal predkosc z powodu dwumasy i cisnienie sprezania ktore byc moze ucieka przez jakies nieszczelnosci w silniku nie dajac dobrego kopniecia silnikowi. Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 20-12-2011 o 19:38 |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-08-2011
Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
mjprzem - Stary mechanik uczyl mnie jak sprawdzic czy cisnienie jest ok bez zadnych przyrzadów ale oczywiscie to zrobie na warsztacie. Jest jeden problem z ta dwumasaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poniewaz aby ja sprawdzic to trzeba ja wyciagnacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wtedy juz lepiej to zrobic wraz ze sprzegłem. Ogolnie po za tym wszystkim auto po wymienie j.w. straciło moc i silnik zaczał chodzic jak traktor.... |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Do sprawdzenia dwumasy wystarczy odkręcić rozrusznik. Jak poruszasz zewnętrzną częścią to będziesz wiedział czy jest luz i jaki. Nowe koło ma luz +/-1cm na obwodzie. Brak luzu też oznacza uszkodzenie.
|
|
|
#29 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Kurde masakra jakaś... Albo brak sprężania - bo trochę to tak wygląda ale nie chce mi się w to wierzyć, albo całkowicie ucieka paliwo z szyny CR i zanim nagoni paliwa i dobije ciśnienia to trochę minie.
Wygląda to źle - mój nawet na całkowicie dobitym aku palił bo 5-6 sekundach kręcenia. Aha i na pewno nie jest to wina dwumasy. P.S - dlaczego tak długo czekasz po włączeniu zapłonu??
Ibiza 6K FL 1.9 TDI VP 90 -> Golf 4 1.9 TDI PD 101 -> Focus MK2 FL 2.0 TDCI 136 -> Focus MK3 FL 2.0 TDCI 180 -> Superb MK3 FL 2.0 TDI 200 Ostatnio edytowane przez cezarg1410 ; 23-12-2011 o 15:34 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Dziś byłem z autkiem na komputerze. Wyszło że pompa ma za małe ciśnienie. Przez to silnik nierówno pracuje. Po wymianie aku auto pali od strzała.
|
|