Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-11-2011, 15:00   #21
Chess

Domyślnie Odp: 1,8TDCI 2003 Ciężko pali i bład P0191

A ja wam powie, że zatankowałem V-POWER DIESEL i problem minął <szok> zobaczymy na jak długo. Autko odpala za drogim-trzecim zakręceniem rozrusznika

Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2011, 17:47   #22
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał szczgizmo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wracam do tematu. Wymieniłem filtr jak kazdy mowił no i aku nic dalej sie nie zmieniło.
Dalej ciezko pali.
świece sprawne na pewno??
czy po wymianie aku daje się rano zauważyć że rozrusznik kręci dużo szybciej niż do tej pory? jeśli tak samo to wyciągnij rozbierz i obejrzyj rozrusznik. może tulejki już się rozsypały.
Stary 13-12-2011, 10:03   #23
szczgizmo
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 2003

Zrobilem mnostwo rzeczy.
Wymienilem aku, naprawiłem rozrusznik, zregenerowalem wtryski, Sprawdziłem pompe paliwa, swiece, Filtr paliwa a auto jak palilo tak dalej pali ch.....jowo. Co mu moze jeszcze byc???? Niektorzy pisza o dwumasie chociaz nie umiem pojac jaki ma wplyw na rozruch jesli samochod odpala sie na sprzedle lub na luzie???
KTOS MA JAKIS POMYSŁ???
szczgizmo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2011, 10:09   #24
Domelos

Imię: Wojtek
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI 100KM
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał szczgizmo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrobilem mnostwo rzeczy.
Wymienilem aku, naprawiłem rozrusznik, zregenerowalem wtryski, Sprawdziłem pompe paliwa, swiece, Filtr paliwa a auto jak palilo tak dalej pali ch.....jowo. Co mu moze jeszcze byc???? Niektorzy pisza o dwumasie chociaz nie umiem pojac jaki ma wplyw na rozruch jesli samochod odpala sie na sprzedle lub na luzie???
KTOS MA JAKIS POMYSŁ???
zlej to. Ja tez wymienilem wiele rzeczy. a odpala jak odpalal. Kreci kreci dycha dycha i łapie... mojej zony punto po staniu 2 dni w mrozie odpala z buta. Ja do swojej foki sie juz przyzwyczailem. chyba szkoda nerwow..........
Stary 20-12-2011, 12:49   #25
Chess

Sory z OT.
po wymianie wszystkich filtrów, oleju, sprawdzeniu świec i wtrysków miałem ok. tygodnia łagodnego odpalania. Aż dziś rano znowu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. filmik poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=s-TZ_...mEPf_8eofA6voo
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-12-2011, 19:36   #26
mjprzem

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000

Cytat:
Zrobilem mnostwo rzeczy.
KTOS MA JAKIS POMYSŁ???
1-Zmierz cisnienia sprezania silnika.

2-dwumasa ma bardzo duzy wplyw na odpalanie samochodu i dlatego samochody z dwumasami potrzebuja naprawde dobry i mocny akumulator oraz rozrusznik.
Dlatego warto kupowac do silnikow z dwumasami wiekszy akumulatorek niz standardowy kiedy samochod ma juz kilka latek-to naprawde duzo pomaga.

jesli dwumasa ma duzy luz to wolne obroty silnika powoduja to ze rozrusznik ktory kreci nie za szybko nieda wystaczajacych obrotow silnikowi na zaskoczenie ktory moze chwytac i nie zaskakiwac poniewaz przed kolejnym cyklem pracy bedzie zbyt drastycznie wytracal predkosc z powodu dwumasy i cisnienie sprezania ktore byc moze ucieka przez jakies nieszczelnosci w silniku nie dajac dobrego kopniecia silnikowi.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 20-12-2011 o 19:38
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2011, 09:43   #27
szczgizmo

Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał Chess Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sory z OT.
po wymianie wszystkich filtrów, oleju, sprawdzeniu świec i wtrysków miałem ok. tygodnia łagodnego odpalania. Aż dziś rano znowu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. filmik poniżej:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Moj Pali prawie tak samo.

mjprzem - Stary mechanik uczyl mnie jak sprawdzic czy cisnienie jest ok bez zadnych przyrzadów ale oczywiscie to zrobie na warsztacie.
Jest jeden problem z ta dwumasaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poniewaz aby ja sprawdzic to trzeba ja wyciagnacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wtedy juz lepiej to zrobic wraz ze sprzegłem.

Ogolnie po za tym wszystkim auto po wymienie j.w. straciło moc i silnik zaczał chodzic jak traktor....
szczgizmo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2011, 10:33   #28
Jester

Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004

Do sprawdzenia dwumasy wystarczy odkręcić rozrusznik. Jak poruszasz zewnętrzną częścią to będziesz wiedział czy jest luz i jaki. Nowe koło ma luz +/-1cm na obwodzie. Brak luzu też oznacza uszkodzenie.
Stary 23-12-2011, 15:31   #29
cezarg1410

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018

Kurde masakra jakaś... Albo brak sprężania - bo trochę to tak wygląda ale nie chce mi się w to wierzyć, albo całkowicie ucieka paliwo z szyny CR i zanim nagoni paliwa i dobije ciśnienia to trochę minie.
Wygląda to źle - mój nawet na całkowicie dobitym aku palił bo 5-6 sekundach kręcenia.
Aha i na pewno nie jest to wina dwumasy.
P.S - dlaczego tak długo czekasz po włączeniu zapłonu??

Ostatnio edytowane przez cezarg1410 ; 23-12-2011 o 15:34
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2011, 16:24   #30
radogol

Dziś byłem z autkiem na komputerze. Wyszło że pompa ma za małe ciśnienie. Przez to silnik nierówno pracuje. Po wymianie aku auto pali od strzała.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania