Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|małopolska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-08-2011, 19:21   #11
xseeker
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Serwisy Kraków - podsumowanie 2011

apropos strefy to być może mi też spierniczyli ale nie jestem pewien, szczegóły tutaj:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

no i mechanik zostawił klucze pod maską co nie świadczy dobrze o staranności

xseeker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2011, 18:00   #12
radari

Model: Fiesta MK6
Silnik: 1,4 TDCI
Rocznik: 2003

Polecam Serwis na Centralnej 79, wymiana uszczelek pod wtryskami i uszczelki dekla zaworów (z uszczelką) 320zł, za samę wtryski S&S chciało od 500zł wzwyż, a gość na Rakowickiej (specjalizacja forda) odrazu chciał sciągać głowice...

Elektromechanik na ul. Wieniawskiego 63 rzeczywiście jest dobry, juz kilka lat z różnymi autami (niekoniecznie moimi) tam jeżdzę i polecam, ceny umiarkowane.

Abc Focus też nie wspominam najlepiej, ze względu na obsługę i drogie części (choć czasami tylko u nich można coś dostać). Ostatnio linka siedzenia była tańsza w ASO niż u nich.

Ogólnie większość częsci kupuję w Intercarsie ze względu na rabat ok 30,40%.

Polecam też gościa od tłumików na Bora-Komorowskiego 15B, 124133636, szybko i solidnie.
radari jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2011, 14:35   #13
Pinki
ford::expert

Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015

Z kartami jest ten problem, że jak kupujesz coś taniej np. przez sklep internetowy to jak byś jeszcze płacił kartą to dodatkowo sklep zapłaci z 2% prowizji za obsługe karty do banku.

Skoro ABC sobie wymyślił, że chce aby ceny ze sklepu internetowego były dostępne również przy odbiorze osobistym to trudno się dziwić, że wymagają zamówienia w sklepie internetowym jeśli kupujesz coś z ów sklepu a gdzie odbierasz to nie ma nic współnego.
Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD
były
Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936
Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216
Pinki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-10-2011, 22:48   #14
gervee
ford::average

Model: FFII
Silnik: 1.6 benzyna (100KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Serwis w Krakowie godny polecenia, znacie????

Cytat:
Napisał owca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
polecam AUTOLINE na Dębnikach autoline.krakow.pl
Owca a dlaczego polecasz? Masz ku temu powody merytoryczne czy to tylko taki "marketing" nie poparty doświadczeniem?
Stary 05-12-2011, 12:36   #15
krzysztofrosa

Witam
Pragnę przestrzec wszystkich przed naprawami w ABC FOCUS.
Pozornie prosty problem polegający na konieczności wymiany łożyska w prawym przednim kole mojego MK1 Mondeo kombi 1.6 rok produkcji 1995, przerodził się w koszmar rodem z ulicy wiązowej. Panowie mechanicy najprawdopodobniej nie słyszeli nigdy o prasie hydraulicznej do wymiany łożyska , wedle starej zasady z PRL bez majzla i młota nie robota. Efekt zniszczona tarcza koła prawego (olbrzymie wgniecenia od młota) rozklepana śruba przegubu, uszkodzony gwint 3 godziny straconego czasu i stanowcze oświadczenie że w związku z tym iż łożyska się wyjąć nie da, konieczny jest zakup używanego kompletu zwrotnica z przegubem i piastą. Na szczęście przed zakupem tych elementów pojechałem do innego mechanika. A ten w ciągu 1 godziny sprawnie łożysko wymienił. Pokazał mi wtedy jak zniszczona jest tarcza , rozklepana śruba przegubu. Zarówno mechanik, jak i właściciel ABC FOCUS nie przyznali się do uszkodzenia owych części, mało tego właściciel stwierdził iż niczego mu nie udowodnię bo w ogóle on nic takiego sobie nie przypomina, a mnie u niego z taka usterką nie było.
Oszczędźcie sobie zatem czasu i nie korzystajcie z tego warsztatu bo was i tak tam nie było w przeciwieństwie do waszych portfeli , albo przynajmniej żądajcie pisemnego oświadczenia o dokonanych pracach.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2011, 14:06   #16
Ketzer

Model: Fusion//Vectra C
Silnik: 1.4 benz/1.9CDTi
Rocznik: 2004/2007

Też nie polecam ABC Focus, co prawda byłem tam tylko z wymianą oleju i filtra, ale obsługa i kultura, a także warunki pracy mechaników pozostawiają sporo uwag.

Do tej pory przez 7 lat wszystko w ASO ąż wreszcie wybrałem się to pierwszego warsztatu nie-ASO:

1. Ceny internetowe na miejscu nie obowiązują, żenada - w 90% sklepów właściciele czy obsługa nie robi z tym problemu tylko od razu naliczają niższą cenę, jakież było jego zdziwienie jak przy nim wyciągnąłem smartfona i przy nim stojąc przy kasie zrobiłem zamówienia. Szkoda takich sytuacji, nie mogę tego inaczej nazwać jak złośliwością ze strony tych dwóch współwłaścicieli.
2. Po drugie mechanik nie patrzy nawet w zamówienie, musiałem mu zwracać uwagę że ma jeszcze wymienić filtr powietrza, i jak tu nie patrzeć mechanikom na "ręce"
3. Po trzecie, mało to pewnie istotne ale nie powrócę tam już więcej, jakoś mnie widok ich warsztatu od razu odrzucił, większego bałąganu, obskurstwa, flejtowstaw i innych tego typu epitetów nie widziałem, szanuje swoje 30 tyś na 4 kołach i wolę wydać paredziesiąt złoty więcej na coś co wygląda na warsztat.

nie polecam, subiektywnie....

Ostatnio edytowane przez Ketzer ; 17-12-2011 o 14:10
Ketzer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2011, 20:03   #17
matis@

Model: Focus 2
Silnik: 1.6 TDCI

Ludzie , na miłość boską czytajcie stare posty. Wsczyscy ostrzegali przed tą firmą. Mi ich szef rok temu, po serwisie i wymianie filtrów zatrzasnął maskę, ale nie wyjął kluczyka z maski. Wynik - haratanie na siłe, lekko krzywy kluczyk i wybąkane pseplasam. Lamerzy i tyle.
matis@ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2011, 21:04   #18
xseeker

Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał matis@ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ludzie , na miłość boską czytajcie stare posty.
chodzi Ci o to że jednak tam pojechał czy że pisze?
bo jak juz byl to bardzo dobrze że pisze, bo opinii nigdy za wiele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
xseeker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2011, 21:07   #19
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)

Moje doświadczenia w Kraku:
- Wikar nie polecam. Wystarczy o cokolwiek zapytać wspaniałych doradców, aby się przekonać, że nie ma tam żadnej myśli/wiedzy technicznej. Wielka ściema. Znajomemu jak zrobili zbieżność...to nowe oponki ścieło w miesiąc... Czas oczekiwania na cokolwiek - gigantyczny.
- ABC Focus - nie polecam. Podobnie jak inni dostałem inną ceną niż w internecie bo...paliwo zdrożało według sprzedawcy!!!
- S&S Kupowałem tylko cześci. Przejścia były nie małe. Ceny mają OK. Warsztat nie korzystałem, ale jego wygląd...masakra!
- EuroCar Powstańców - w sumie OK, poza jedną wpadką. Pojechałem na diagnozę zawieszki i nic nie znaleźli bo...zawieszenie sprawdzali łyżką na podnośniku!!! Potem na zwykłym przeglądzie zostałem poinformowany o rozwarstwieniu tulei wahacza.
- EurCar Jasnogórska-...byłem raz po głupie spinki do chlapaczy. Sprzedawca takie głupoty mi wciskał..że chyba nigdy Forda na oczy nie widział. Spierał się jak jest mocowany chlapacz i że nie mam racji. Na końcu jak wyszło na moje miał głupią minę..:-)) Strach coś poważniejszego zrobić - ja nie spróbuję.

Ktoś zapyta, to gdzie serwisujesz auto? Co mogę naprawiam sam. Olej i inne rzeczy wymagające np. prasy robię znanego, lokalnego mechanika.
Stary 18-12-2011, 23:41   #20
Ketzer

Model: Fusion//Vectra C
Silnik: 1.4 benz/1.9CDTi
Rocznik: 2004/2007
Smile Odp: Serwisy Kraków - podsumowanie 2011

Cytat:
Napisał matis@ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ludzie , na miłość boską czytajcie stare posty. Wsczyscy ostrzegali przed tą firmą. Mi ich szef rok temu, po serwisie i wymianie filtrów zatrzasnął maskę, ale nie wyjął kluczyka z maski. Wynik - haratanie na siłe, lekko krzywy kluczyk i wybąkane pseplasam. Lamerzy i tyle.
Wiesz, przez 7 lat oddawałem auto do ASO, nie mając tak naprawdę zielonego pojęcia co i jak w nim grzebią, myślę sobie że chyba z resztą naszych mechaników w krk nie jest tragicznie i dlatego mimo tych opinii udałem się do ABC skuszony ceną i rzutem beretem od domu. I w tym momencie zderzyłem się z polską rzeczywistością Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żyłem w błogiej nieświadomości.
Ketzer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania