![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 benzyna lpg
Rocznik: 2011
|
Ostatnio usłyszałem w aso forda, że w podsufitce jest montowany jeden rodzaj okablowania. Nie ma różnicy czy jest jedno światełko z przodu, czy pełen zestaw(pod osłonami, nad tylną kanapą). Mam wersję silver x kombi i zastanawiam się, czy życie będzie tak łatwe i zamontowanie dodatkowych światełek będzie się równać ze zdjęciem podsufitki, zabawą z nożem i podłączeniem pod już niby przygotowane okablowanie z wtyczkami. Czytając poprzednie posty pociągnięcie dodatkowych kabelków nie sprawi problemu, ale może fabryka idzie na łatwiznę i montuje kompletne okablowanie. Bardzo proszę o informację. Tak na marginesie może są jeszcze inne "niespodzianki", gdzie można zwiększyć wyposażenie w stylu plug and play. Fajna rzeczą byłoby to wszystko skompletować w jednym miejscu.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Obstawiam brak kabelków Fordy NIE są w pełni Plug&Play Wersje na Polskę są zazwyczaj gorzej wyposażone i mają uboższą wiązkę Montaż analogicznie do tego opisu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to samo z bardziej czytelnymi fotkami [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 30-11-2011 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
u mnie nie było, więc samemu poprowadziłem kabelki
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
a ja znalazlem taka wtyczke plaska malutka na 4piny chyba,do czego to?po demontazu lampy podsufitki
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
|
Od fabrycznego alarmu. W odpowiednim modelu lampki są czujniki i wtyczkę wpina się do lampki.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
|
widac ze ford montowal sporo okablowania szkoda ze nie dali mi tej wtyczki do nagrzewnicy elektrycznej,i wiazki do podswietlenie nog-chyba ze gdzies jest?mam tylko miejsce na oprawki
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
Ja nie miałem kabelków. Pociągnąłem od lampy z przodu od tyłu. Jedyne co jest to w podsufitce jest przecienienie na fabryczną ramkę. Ciężko ją znaleźć powiem szczerze. Jest mniej więcej na środku rączek z tyłu, ale nie do końca bo lekko do przodu. Ja nie trafiłem idealnie:-), ale lampka się trzyma i tak.
Jest ona super, zwłaszcza w przypadku dzieciaka/ów.
|
|
|
#8 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus EcoNetic
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
|
Podejrzewam że w takim roczniku to już zupełnie inaczej jest rozwiązany alarm.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus EcoNetic
Silnik: 1.6