![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: ford mondeo mk III
Silnik: 2,0 tdci 115km
Rocznik: 2004
|
![]()
witajcie koledzy
jestem nowy na tym forum i mam od razu do was pytanko mianowicie mam problem ze swim mondziakiem mk III 2004r 2,0 TDCI 115km ostatnio mi rano nie odpalił zaprowadziłem do mechanika który odpalił go na "plaka" porobił szereg prób przy podłączonym kompie i stwierdził że są walnięte wtryski, chociaż ja do końca nie jestem przekonany czy to jest wina wtrysków !!!??? komputer pokazał błąd P2291 który odpowiedzialny jest za ciśnienie na listwie najdziwniejsze jest to że jak silnik jest ciepły to pali bez zarzutów ale jeśli postoi i ostygnie już nie odpla....., wczoraj odebrałem samochód bo nie stety do końca roku nie będę miał kasy na naprawę .. po odebraniu samochodu postanowiłem się przejechać przydusiłem mu dosyć ostro na czwratym biego przy ok 100 km/h zapaliła się kontrolka od świec i zgasł, za chwilę go odpaliłem i pojechałem dalej.... czy któryś z was miał podobny problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
![]()
Najwyraźniej masz problem z ciśnieniem na listwie. Pompę w twoim roczniku zostawiłbym na koniec, być może zaworki na wtryskach puszczają i ciśnienie ucieka, zrób próbę przelewową na początek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: ford mondeo mk III
Silnik: 2,0 tdci 115km
Rocznik: 2004
|
![]()
a powiedz mi jeśli to te zaworki o których mówisz to czeka mnie kompletna regeneracaja wtrysków czy wymiana tych zaworków ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
![]()
Same zaworki wymienia się, ale podjedź do porządnego serwisu common raila, i niech wrzucą na maszynę po regeneracji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
mondeo mk3 |
|
|