![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2001
|
Kupiłem ten kluczyk i mam tylko małe pytanie -jak go otworzyć? Muszę do niego baterię dokupić a nie wiem jaka wchodzi. Nie chcę ciągnąć za mocno aby czegoś nie urwać -jest jakiś "myk" na dostanie się do środka?
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Kluczyk rozdziela się na środku także ciągniesz go za dwa końce i powinien się rozdzielić. A potem ten kawałek gdzie jest pilot to już cieniutkim śrubokrętem trzeba podważać żeby dostać się do środka.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#133 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2012
Model: Focus MK1 , MK2
Silnik: TDCI
Rocznik: 2002
|
Cześć.
Od pewnego czasu mój kluczyk słabo reagował więc wymieniłem baterię, i kiedy zaczynam programowanie tzn: 4x od 0 do 2 to nie ma żadnego sygnału dźwiękowego. Może ja coś źle robię. Samochód ma immobilajzer (sorry jak źle napisałem) I normalnie odpala tylko nie mogę otworzyć drzwi i klapy bagażnika. Proszę o pomoc albo odesłanie do podobnego tematu, albo proszę mi wytłumaczyć jak dla dziecka debilnego jak to zrobić. Dzięki wielkie. Mam 2 kluczyki jeden z pilotem i drugi serwisowy(mogę otworzyć drzwi, włączyć zapłon ale nie mogę odpalić samochodu, wszystkie operacje robię tym z pilotem) |
|
|
|
|
|
#134 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-04-2010
|
Tym razem ja odgrzeję kotleta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pacjent: Focus mk1 2002 FaceLifting Mam dwa kluczyki, jajko(3 przyciski) i klucz matkę. Wymianę baterii w kluczu jajko powinno zrobić się szybciutko, ja jednak zacząłem bawić się w czyszczenie styków i pilot się rozkodował tzn. nie działa otwieranie/zamykanie centralnego i otwieranie bagażnika. Immobilizer działa ponieważ auto normalnie odpalam owym kluczykiem. Próbowałem opcji samodzielnego programowania kluczyka tj. 1. 4 razy w ciągu 3 sek, kluczyk poz. 0-II 2. programowanie właczone na 10 sek-nacisnąć przycisk kluczyka aż będzie gong. 3. kluczyk w pozycję III stacyjki-to wyjście z programu Niestety nie słyszę żadnego sygnału, a wiem że ta opcja działa w focusach przed FL. Pytanie następujące: Czy pilot do wymiany? Czy do Focusa mk1 FL jest jakaś inna metoda kodowania kluczyka? Czy też czeka mnie wizyta w ASO i programowanie jakimś tam urządzeniem? |
|
|
|
|
|
#135 |
|
|
Działa tak samo programowanie.
Powinno być 4 razy w ciągu 6 sekund. Instrukcja Twoim przyjacielem. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#136 |
|
|
Czytałem różne wersje, dlatego bezpieczniej było napisać 3 sec.
Niestety to nie pomaga, więc jak myślicie gdzie szukać przyczyny? |
|
|
|
|
|
#137 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Zacznij od sprawdzenia czy bateria jest dobrze włożona (polaryzacja) i styki łączą. Pilot może leżeć bez baterii nawet godzinę, być może jeszcze dłużej i nic się nie powinno rozkodować. Sprawdzałem kilka razy u siebie. Po włożeniu baterii działa.
|
|
|
#138 | |
|
|
Sprawdziłem, przeczyściłem styki..problem dalej ten sam ;/
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
|
To znaczy czy nie potrafisz wejść w tryb programowania czy nie daje się zakodować pilot? bo wcześniej jak rozumiem były oba problemy. Jeśli nie możesz wejść w tryb programowania, próbuj jeszcze raz, spokojnie i powoli. Tak się tylko wydaje ale 6 sekund na 4 krotne włączenie stacyjki to kupa czasu, za szybko też nie jest dobrze.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#140 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: był Focus MK1 jest Audi 80b4
Silnik: był 1.8L Zetec-E EFI (115PS) jest 2.0 ABK (115PS)
Rocznik: 26.10.1999
|
Witam
Dopinam się do tematu ponieważ nie dawno kupiłem focusa także z jednym kluczem a w razie zgubienia lepiej mieć dwa pytałem o dorobienie i gość powiedział około 300zł to dobra cena czy próbuje mnie naciągnąć? |
|
|
|
![]() |
|
|
|