![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: PIOTR
Model: galaxy
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2003
|
witam
szykuje się do wymiany rozrządu, mechanik proponuje mi rozrząd kompletny ( pasek rozrządu + napinacz + rolka ):firmy INA lub Gates natomiast Pompa wody:SKF lub Dolz proszę o opinie i jednocześnie pomoc w dobrym doborze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje czy wymieniać jednocześnie koła zębate ???? przejechane mam 260 000km |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-07-2007
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 1996
|
Koła się wymienia jak jest taka potrzeba tzn się zużyją bo wówczas zaczynają podcinać zęby paska (po naprawdę dużym przebiegu) albo co dotyczy dolnego koła na wale jak dostanie luzu na połączeniu wał /koło .Wszystko to jest kwestia oceny przez mechanika - profilaktycznie nie ma co się na to szarpać bo jak znam życie kupiłbyś jakieś zamienniki aby cena była rozsądna a one mogą wytrzymać krócej niż te twoje stare już trochę zużyte.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-03-2009
Model: FORD GALAXY
Silnik: 1,9 TDI ASZ
|
Koła po takim przebiegu zostaw w spokoju natomiast pompę jak najbardziej wymień . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|