Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Administracja forum > Pytania dot. funkcjonowania forum
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-01-2012, 00:50   #11
darnel
ford::expert

Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Odpisywanie w poczekalni.

Nie stosując żadnych bardziej rygorystycznych, czasem policyjnych zasad zasad spowoduje się "zgnicie" forum poprzez zalew tandety, analfabetyzmu i pytań na które było milion odpowiedzi - szambo. Trzeba znaleźć środek i cyrklować tak między "policją" a "szambem". Coś jak umiarkowane ACTA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 27-01-2012, 00:55   #12
Slawko

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W ten sposob umarlo nie jedno forum
ale to istnieje od dobrych kilku lat(przynajmniej 5) w takiej formie i jakos forum nie umarło, ba, nawet sie mocno rozrosło.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2012, 01:29   #13
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

Hmm od dosc dawna jestem na forum, ale od niedawna dopiero zauwazylem intensywne ruchy w tych kierunkach.... zsypy, poczekalnie, tematy, prefiksy itd. Czesc owszem sluszna, inne dyskusyjne

Cytat:
Napisał darnel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie stosując żadnych bardziej rygorystycznych, czasem policyjnych zasad zasad spowoduje się "zgnicie" forum poprzez zalew tandety, analfabetyzmu i pytań na które było milion odpowiedzi - szambo.
zgadza sie, po to sa moderatorzy zeby czyscic, Niestety tu juz za pozno a moze i to nie o to chodzi by byl taki porzadek i rygor jak na elektordzie.
I o tem ZLOTY srodek chodzi ale to nie takie proste
Stary 27-01-2012, 08:11   #14
Slawko

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hmm od dosc dawna jestem na forum, ale od niedawna dopiero zauwazylem intensywne ruchy w tych kierunkach.
było i to nawet intensywne, z tym, ze nie pozostawiało sie informacji o przeniesieniu do zsypu i dlatego nie widziałeś, teraz moderatorzy zostawiaja informację i dlatego jest to tak widoczne. Czy słusznie, nie wypowiadam się, mam inne zdanie, ale ja juz tu nie moderuje, wiec sposób moderacji zostawiam w spokoju.
Cytat:
Niestety tu juz za pozno a moze i to nie o to chodzi by byl taki porzadek i rygor jak na elektordzie.
mniej wiecej do tego było dążone(no, moze nie az tak rygorystycznie) ale sie nie udało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2012, 08:45   #15
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

Cytat:
Napisał Slawko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
było i to nawet intensywne, z tym, ze nie pozostawiało sie informacji o przeniesieniu do zsypu i dlatego nie widziałeś, teraz moderatorzy zostawiaja informację i dlatego jest to tak widoczne. Czy słusznie, nie wypowiadam się, mam inne zdanie, ale ja juz tu nie moderuje, wiec sposób moderacji zostawiam w spokoju.
byc moze, ja troche poprostu jestem nauczony innej moderacji wiec skrzywienie zawodowe widocznie daje o sobie znac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS mam nadzieje ze nie moderujesz z powodow osobistych(nie chce ci sie juz) a nie innych, gdyz osobiscie Cie cenie i uwazam za dobrego (moze nawet naj;P) moderatora ktorego tu kojaze, z ktorym poprosty zgadzam sie w posunieciach ktore wykonuje(ał)
Cytat:
Napisał Slawko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mniej wiecej do tego było dążone(no, moze nie az tak rygorystycznie) ale sie nie udało
ba kazdy by tak chcial, ale to trzeba zaczac od poczatku i miec forum gdzie to interesant ma wielki interes zeby jednak uzyskac jakies info i nie zostac wywalonym. tu az takiej presji nie ma i nie bedzie, wywali sie komus temat to trudno oleje to i nie wroci, dlatego sadze ze lepiej moderowac i porzadkowac ale bez rygoru wojska, a przy raczej sympatycznej atmosferze. Owszem zasady tak ale nie tepienie zielonych uzytkownikow. Tacy co beda chcieli naucza sie pisac, inni po jednym poscie i tak znikna i nie ma sie co nimi przejmowac
Stary 27-01-2012, 09:00   #16
Slawko

Cytat:
gdyz osobiscie Cie cenie i uwazam za dobrego (moze nawet naj;P) moderatora ktorego tu kojaze, z ktorym poprosty zgadzam sie w posunieciach ktore wykonuje(ał)
Dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2012, 03:05   #17
adam131
Minęło 9 lat i nic

Model: Mk4 Mondeo Ghia X automat; Fiesta
Silnik: 2.3 Duratec/161KM; 1.25/82KM
Rocznik: 2009; 2010

Moderatorzy i Admini są jak policjanci! Nie zawsze idealni, czasem się mylą, ale bez nich to byłby dopiero burdel.
Takie nasze forumowe ACTAGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomysł z poczekalnią akurat popieram, chociaż sposób wprowadzenia tego działu uważam za lekko naciągany.
8 listopada pisałem:
"No i balon pękł. Powoli wracamy do normy. W dyskusji wzięło udział chyba z 35 osób t/j nawet nie 0,5 % aktywnych. Pewnie pozostałym odpowiada formuła naszego forum i w pełni akceptują regulamin.Szkoda, że niektórzy ujęli się honorem. Administrujecie potężnym forum i opinia kilku pieniaczy nie powinna być dla Was powodem do obrażania się i wycofywania z funkcji" Szkoda, Slawko nie wziąłeś tego pod uwagę.

Ostatnio edytowane przez adam131 ; 28-01-2012 o 03:21
adam131 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2012, 07:42   #18
Slawko

Cytat:
Napisał adam131 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda, Slawko nie wziąłeś tego pod uwagę.
było mineło, nie mniej jednak i tak sie wyeksploatowałem i moja praca niewiele by wniosła, jak nie popsuła.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2012, 09:12   #19
Wojtek

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Ja to widzę tak :
Najpierw podstawić nogę - później udawać , że się podaje rękę...
To w takim dużym uproszczeniu.
Co bardziej kumatym nie muszę tłumaczyć o co chodzi...

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2012, 09:36   #20
eclipse

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

Może i ja przytoczę mój post .[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i nie wiem czy powodem zamknięcia tego tematu było niezrozumienie w jaki sposób ułatwić userompisanie poprawnie postów , czy niezrozumienie jak to powinno funkcjonować?..(rozumiem że ktoś żle wpisał temat i został przeniesiony-usunięty .. ale co jeśli ktoś poprawia ten temat i nadal nie zostaje przywrócony ?....w regulaminie napisane jeśli nie możesz sobie poradzić skontaktuj się z modem. i tak się pewnie dzieje w wielu przypadkach .i dzieje się wtedy cała procedura pisania i odpisywania )najczęściej kończąca się zniknieciem tematu lub zamknieciem bez możliwości odpowiedzenia w moim przypadku oby wyjątek po prawieniu tematu post nie wrócił wysłałem wiadomość do moderatora i bez echa ---. ale moderatorzy są po to i znają regulamin na pamieć więc dopisanie do żle sformułowanego posta np;( punkt 7 czy też $ 9 regulaminu znacznie by ułatwiło tak moderatorom jak i userom naszego forum funkcjonowanie . Uważam że jeśli taka sytuacja usuwania postów nagminnie sie powtarza to taka zmiana powinna byc poddana pod dyskusje typu Czy jesteś za / czy przeciw zmianom ..

[/B]

Zasady postowania