Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-02-2012, 23:10   #51
Olek
ford::advanced

Imię: Olek
Model: Mondeo MK5 - HB
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Padającą pompa wtryskowa ?

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak, moga byc i to pelno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za uświadomienie. Czyli wizyta w serwisie nieodzowna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał matrog19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie nie ma ani sprężynki ani check a mam te dwa błędy... jednak wolał bym zeby cos sie świeciło to bym wiedział kiedy coś się dzieje
Może czasami lepiej nie wiedzieć... Do dzisiaj jakoś byłem spokojniejszy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 04-02-2012, 23:51   #52
ewcia
ford::amateur

Model: ford mondeo mk3
Silnik: tddi
Rocznik: 2001

Witam,
Jestem nowym użytkownikiem forum i mam problem z niedawno zakupionym autkiem.
Moje auto to ford mondeo mk3 TDDI 115 km 2001r.
Problem zaczął się od pierwszego dnia tych wysokich mrozów, kiedy było -14. Rano wsiadłam do auta, nagrzałam świece, odpalam go a tu zonk, nie odpala. Kręcił zdrowo tylko nie palił aż do rozładowania się akumulatora. Po południu odpaliłam go na kable ale troche długo to trwało zanim zapalił. Następnego dnia to samo tylko że na kable już nie odpalił. Dzisiaj odpalił na popych bo musiałam nim jakoś dojechać na garaż. Wymieniłam wszystkie 4 świece i jeździł ok wszystko super dopóki nie postał przez 5 godzin na parkingu, potem już nie odpalił.
Bardzo proszę o jakieś rady i pomoc bo nie wiem co mam dalej robić :(
ewcia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2012, 10:47   #53
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Rocznik: 2000

1-rozumiem ze tylko 1 raz swiece podgrzewasz i odpalasz? tak powinnas robic.
2-zmieniony byl filtr paliwa?
3-jesli silnik kreci dobrze oraz masz wszystkie swiece sprawne to sa 2 wyjscia...brak kompresji..ale w to watpie oraz brak paliwa..cofa sie paliwo i pompa nie chce pociagnac.

4-w mondeo jest dodatkowa pompka zasilajaca w baku...ona musi działac!!!

"Problem z odpalaniem - [ Diesel ]" (w zasadzie chodzi przedewszystkim o silniki tdci...ale niema to bardzo znaczenia)
#934-zacznij od tego postu
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
jest pare postow do przeczytania ale jak obejrzysz filmiki to bedziesz moze wiedziałą dlaczego twoj samochodzik nie odpala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2012, 12:02   #54
toomekk6

Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P

Może paliwo przymarzło w przewodach. Niech postoi w garażu w ciepłym i jak nie będzie chciał odpalić to potraktuj go samostartem to wtedy pociągnie paliwo.
Ja miałem problem z Volvem S40 1.6 TDCi 06r. Przymarzło paliwo w przewodach i nie chciało ciągnąć, auto stało cały dzień w garażu i nic, filtr paliwa wymieniony w ten sam dzień. Odczepiłem przewód podający paliwo do filtra z baku, odkręciłem korek wlewu paliwa, i przedmuchałem przewód, aż w baku pojawiły się bąbelki, potem dmuchnąłem w bak, aby go odpowietrzyć, potraktowałem samostartem, i auto śmiga aż miło. Wiem, że są do dosyć stare metody i mało kto je stosuje ale są skuteczne. Tak samo miałem w Fordzie, przytkał się przewód, przedmuchanie pomogło.
Od razu mówię, że nie namawiam aby stosować moje metody (które wg wielu z Was okażą się stare i nieskuteczne).
Stary 05-02-2012, 21:40   #55
mjprzem

metody moze sa i skuteczne ale samostart nie nadaje sie do nowoczesnych silnikow..a szczegolnie co byloby gdybys probowal uruchamiac tym silnik z pompowtryskami vw w ktorym glowice same od siebie potrafily pekac z przeciazenia a co dopiero po samostarcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Samostart moze uszkodzic silnik i nawet jesli uszkodzenie nie pojawi sie odrazu to moze pojawic sie po wielu tysiacach km.
Stary 06-02-2012, 19:46   #56
toomekk6

Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P

Raz na rok jak się trochę psiknie plakiem to nic mu nie będzie, jedyny objaw to przyjemny zapach pod maskąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego napisałem, że to są moje metody i nie nakazuje ich stosowania, każdy decyduje za siebie.
Stary 12-02-2012, 20:30   #57
SLO 303
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

macie moze jakis opis jak wymienic pompe paliwa ? mam dokladnie takie same objawy jak main90, mechanik podpial auto do kompa i stwierdzil ze to pompa wtryskowa, w sumie to kierowal sie tez po czesci bialym dymem z wydechu.
SLO 303 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2012, 21:02   #58
mjprzem

Cytat:
Napisał SLO 303 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...w sumie to kierowal sie tez po czesci bialym dymem z wydechu.
niech pokaze ci samochod w zimie przy -10'C ktory niema bialego dymu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i co wszystkie samochody maja pompki do wymianyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jesli masz bledy takie jak main90 to najpierw wymien filtr paliwa..bo w zimie mogla go parafina zawalic. Sprawdz odrazu czy pompka pompuje i jesli nie to dopiero wtedy mysl o jej wymianie.
Stary 13-02-2012, 07:39   #59
Luk@s
ford::professional

Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał SLO 303 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
macie moze jakis opis jak wymienic pompe paliwa ?
Jak masz blokadę koła zębatego pompy to jest roboty na 2 godz., w sumie nic trudnego. Ale po pierwsze zweryfikuj jeszcze raz diagnozę., bo to nie sztuka wywalić taką kupę kapuchy.
Stary 13-02-2012, 09:11   #60
mjprzem

niech najpierw sprawdzi pompe zasilajaca i filtr bo to jest podstawa...a kolega pytal sie o pompe paliwa chyba w baku a nie pompe wtryskową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania