![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#71 |
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Kuga Mk2 Vignale
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2017
|
![]()
[
digital87, gdybyś wykrył np. że silnik był rozbierany (ślady naprawy, silikonu itp) i coś by padło, wtedy możesz wziąć rzeczoznawcę który oceni, czy naprawa była przeprowadzona prawidłowo czy np typowo "na handel" z tym że po 10 miesiącach to tez było by bardzo trudne, jedyną rzeczą możliwą do udowodnienia jest nieudolna naprawa blacharska, tzw zrobienie jednego z dziesięciu, tutaj również rzeczoznawca i jego opinia jest podstawą. W każdym innym wypadku jest to walka z wiatrakami bo części zużywają się w miarę eksploatacji. U mnie już jest jasne, diagnosta w fordzie po podpięciu IDSa i próbie przelewowej stwierdził to czego się obawiałem, 4 wtryski do wymiany, jeden jest straszny, trzy trochę lepsze, ale tylko trochę. Ja planuję przejeździć tym autem jeszcze ok roku, bo najzwyczajniej w świecie nie mam w chwili obecnej z czego dołożyć. A sprzedać po to żeby kupić następne cudo i jak to mówią zamienił stryjek z siekierki na kijek. Po niedzieli rozejrzę się za jakimś warsztatem który przy okazji sprawdzi mi pompę czy nie daje opiłków, wyczyści cały układ łącznie ze zbiornikiem paliwa i zregeneruje wtryskiwacze. Mam tylko pytanie, jakiej gwarancji mogę oczekiwać a nawet żądać na regenerowane wtryski?? Ostatnio edytowane przez Marek ; 19-02-2012 o 10:46 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
![]() |
![]() |
#72 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-04-2011
Model: Mk3
Silnik: 2.0 130KM
Rocznik: 2005
|
![]()
Ja też jestem po regeneracji wtrysków czyszczeniu baku wymiany przewodów oraz regeneracji pompy wtryskowej.Na wtryski i pompe mam 1 rok gwarancji
|
![]() |
![]() |
#73 |
|
![]()
[
a czy możesz powiedzieć ile ta "operacja" kosztowała i gdzie wykonywałeś usługę?? Ostatnio edytowane przez Marek ; 19-02-2012 o 10:46 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
![]() |
![]() |
#74 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-07-2011
Model: Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 (130KM)
Rocznik: 2002
|
![]()
Chcialbym sie zapytac czy lepiej sie oplaca kupic nowe wtryski czy regenerowac? i jakie sa koszty i jakie sa plusy i minusy tego cuda?
|
![]() |
![]() |
#75 |
|
![]()
[
na pewno lepiej nowe ale trzeba liczyć ok 1400zl za sztukę, czyli patrząc na to pod względem finansowym, to dużo lepiej wypadają regenerowane, tylko żeby ktoś zrobił to dobrze i dał przynajmniej rok gwarancji to myślę że w ok 800-900zł można by się zamknąć. Oczywiście za sztukę. Do tego dochodzi wymiana filtra, czyszczenie całego układu i sprawdzenie pompy czy opiłkami nie rzuca. A to dodatkowy koszt, ale pewność że nowe bądź regenerowane wtryski nie padną od opiłków. Po weekendzie po dzwonię i po szukam co gdzie i za ile. I gdzieś to moje auto muszę zaprowadzić. Ostatnio edytowane przez Marek ; 19-02-2012 o 10:45 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
![]() |
![]() |
#76 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-04-2011
Model: Mk3
Silnik: 2.0 130KM
Rocznik: 2005
|
![]()
Mnie niestety cała zabawa troche kosztowałaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.za wszystko zapłacilem 6200.Miałem to robione w Radzionkowie w firmie Premio.A dokładniej to : 2 wtryski regeneracja a 2 były tylko czyszczone,pompa wtryskowa podobno calkiem była rozwalona do tego nowe przewody paliwowe filtry czyszczenie baku i cos tam jeszcze musiałbym sprawdzić w książce serwisowej.A wszystko przez paliwo zatankowane na BP.Po zrobieniu 500-1000 km mam podjechac na darmowa diagnostyke czy wszystko jest Ok.Mam nadzieje że już teraz tak pozostanie bo jestem goły i nie wesoły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
#77 |
|
![]()
[
6200????? ja .... można prawie stwierdzić że podwoiłeś wartość auta. Nic w takim razie nie mówię, zobaczymy ile u mnie wyjdzie. Ostatnio edytowane przez Marek ; 19-02-2012 o 10:45 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
![]() |
![]() |
|
|
|