Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-02-2012, 09:17   #31
Alecki
ford::professional

Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
Domyślnie Odp: kamerka w aucie ?

Cytat:
Napisał M.A.G. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.

Chciałbym ją tak zamocować, żeby nie rzucała się w oczy
Spróbuj ją otworzyć i sprawdź czy nie da się z niej wyjąć obiektywu. Wtedy obiektyw można ukryć gdzieś przy sensorach szyby, a resztę w schowku.

Alecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2012, 13:57   #32
corneliusab
ford::expert

Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009

Zdecydowalem sie na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], wczoraj zostal zamowiony, zobaczymy ile to cudo jest warte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze trzeba zakupic karte pamieci ale to zrobie jak mi kamerka przyjdzie bo jak dobrze widze ze zdjec jest tam slot na karte mini SD. Dam znac za jakis czas jak sie to sprawuje.

Pozdrawiam

corneliusab jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2012, 18:44   #33
mark_TDDI
ford::average

Model: RS500
Silnik: mocny
Rocznik: 2012

Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć, że sami sie tak podkręcacie. Na każdym kroku pieprzona inwigilacja. Sami tworzycie Orvellowską rzeczywistość. Panowie - dobre AC i DAS wystarczy.
Stary 19-02-2012, 19:36   #34
corneliusab

Kolego jak raz czy drugi zrobisz ze swojego AC auto i potem bedziesz wieksze skladki placil choc nie bedziesz winny to szybciutko zmienisz zdanie.

Pozdrawiam

Stary 19-02-2012, 20:48   #35
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015

mark_TDDI, nie montuję tego po to, żeby kablować na innych kierowców (wyprzedzanie na ciągłej, na przejściu, wjeżdżanie na "czerwonym" itp.) tylko po to, żeby w razie "przygody" mieć twardy dowód.

AC posiadam i owszem - pomogło mi bardzo jak Foczkę straciłem, ale nie pomogło udowodnić, że gość jechał nieprzepisowo jak mi przywalił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Weź też pod uwagę, że taka kamerka to również "dyscyplina" dla jej posiadacza - zapisuje również wszystkie jego wykroczenia, więc jej zapis działa w obie strony i trzeba być tego świadomym.

Wracając do tematu...

...dzisiaj przymierzałem kamerkę w różnych miejscach i niestety - najlepsze miejsce dla niej to przy lusterku więc kombinowanie by była niewidoczna odpada.

Jedyne co dało się ukryć to kabel zasilający - byłem zaskoczony, że jest taki długi - 3,5 metra, spokojnie wystarczył, żeby pociągnąć go pod podsufitką i uszczelką drzwi, potem pod fotelem i sięga do dołożonego rozgałęzienia zapalniczki przy fotelu kierowcy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez M.A.G. ; 19-02-2012 o 21:05
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2012, 21:23   #36
corneliusab

Zrobilbys fotke jak ona wyglada zamocowana z wewnatrz i zewnatrz.

Pozdrawiam

Stary 20-02-2012, 19:53   #37
mark_TDDI

Nie jeden raz robiłem z AC, a zdania i tak nie zmienię. Niedługo nie będzie można niczego przy nikim powiedzieć, bo ktoś może nagrywać. Chyba najlepiej z domu nie wychodzić. A wartość dowodową takiego filmu, bez trudu można sprowadzić do zera. Polecam fora prawne. Bez jaj....

Ostatnio edytowane przez mark_TDDI ; 20-02-2012 o 21:43
mark_TDDI jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2012, 11:47   #38
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015

mark_TDDI, oczywiście, że masz swoje zdanie i je szanuję - nie chcesz to nie montujesz, a jeżeli czujesz się inwigilowany to zastanów się nad używaniem telefonu komórkowego, kart płatniczych, komputera, instalowaniem monitoringu miejskiego - wszędzie można Ciebie znaleźć i zidentyfikować - taki tok myślenia na pewno nie napawa optymizmem.

A prawo mamy tak skonstruowane, że zawsze możesz się odwołać, jeżeli ktoś wykorzystuje twój wizerunek bez odpowiedniej zgody - tyle teorii bo rzeczywistość jest inna i nie ma co roztrząsać tego tematu - chyba, że w innym wątku.

A wracając do tematu...

Oto fotki:

Tutaj pokazałem jak kabel puściłem:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

widok wewnątrz:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

i z zewnątrz:

Niestety póki co kamerkę chowam, jest zbyt widoczna i może kogoś skusić - narobi więcej kłopotów niż jest warta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale planuję ją zamaskować... jak coś wymyślę to dam znać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2012, 15:59   #39
mark_TDDI

Cytat:
Napisał M.A.G. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety póki co kamerkę chowam, jest zbyt widoczna i może kogoś skusić - narobi więcej kłopotów niż jest warta
No właśnie - tak sie zastanawiałem nad tym aspektem. Amator cudzej własności, może potencjalnie narobic więcej szkód, niż niejedna kolizja:-).
Stary 19-04-2012, 10:11   #40
welyk

Model: Focus MK2 / Fiesta MK6
Silnik: 1.6 100KM / 1.25 75KM
Rocznik: 2006 / 2007

Panowie, jakie wrażenia z używania tych kamer?

Macie może jakieś filmiki wrzucone na YouTube albo moze cie wrzucić ? Najlepiej w maksymalnej rozdzielczości?
welyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania