![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: S MAX II Titanium 4x4 180 Aut
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Zgadza się, materiał w miejscu poduszki jest słabszy, lekko nacięty od środka.
Ford akurat zakrywa poduszki boczne, Opel nie, i tu widzę przewagę Opla w tym względzie, pokrywka poduszki jest nakładana na bok fotela. W razie wypadku nie trzeba naprawiać tapicerki fotela tylko kupić poduszkę z zaślepką, materiał obiciowy pozostaje nie naruszony. Ktoś powie że to brzydko wygląda, nie w 2 Vectrach tak miałem i było ładnie i estetycznie zrobione.
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
taka przerobka foteli bez poinformowania wlasciciela auta, to przede wszystkim stworzenie zagrozenia utraty zycia lub zdrowia, jak rowniez kradziez (przeciez zaplaciles za skore oraz za gwarancje - w cenie auta)
a to juz prokuratura... zwlaszcza jesli to nie sporadyczny przypadek...
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Gdybym nie przeżył na własnej skórze i nie widział na własne oczy to bym nie pisał...
Zastanówcie się zanim zanegujecie, bo zaraz później piszecie, że inni robią inaczej itp. Możliwe, że co producent to inna metoda (plastik, cieńszy materiał, nacięcie, szew itp), ja akurat miałem wypadek w nissanie, gdzie po wystrzeleniu bocznej poduchy puścił właśnie szew i potem nie trzeba było wymieniać tapicerki. Howgh. Dla niedowiarków zdjęcie Ostatnio edytowane przez Slartibartfast ; 02-12-2011 o 09:32 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-03-2011
Model: S max
Silnik: 140 KM
Rocznik: 2010
|
Problem jest w tym, ze nie ma znaczenia co tak naprawdę "puszcza" nici czy skóra ważne aby ta technologia działania poduszki była sprawdzona i oznaczona specjalnym certyfikatem na znak bezpieczeństwa bo to daje gwarancję jej prawidłowego działania.
Wytrzymałość nici, nacięcia skóry, specjalne otwory /pokrowce/ itp. to tylko różne sposoby na prawidłowe działanie i wszystko jest ok. jeśli zostały przebadane i dopuszczone do ruchu zgodnie z homologacją auta. Przeróbki u domorosłego tapicera mogą tylko narobić szkody. W Chryslerze którym ja jezdziłem pękła skóra, szwy pozostały nieruszone. Ostatnio edytowane przez Marek ; 03-12-2011 o 10:30 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Racja, po prostu ma działać bezbłędnie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-08-2010
Model: ford focus
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2001
|
Posiada pan wiedzę w sprawie poduszek bezpieczeństwa. Proszę o informację na temat pokrowca zakładanego na siedzenie z poduszą. Czy pokrowiec musi mieć oznaczenie które informuje że można taki pokrowiec założyć. Producent ogólnie informuje że jego pokrowce mają certyfikat bezpieczeństwa B 28. Producent szyje pokrowce z eko-sóry a nazywa to skóra LUX. Pozdrawia kargos.
Ostatnio edytowane przez kargos ; 06-04-2012 o 11:29 Powód: Uzyskałem informację |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Wydaje mi się, że certyfikat B28 wydawany jest przez PIMOT na konkretny produkt, a nie dla producenta. Certyfikat musi być aktualny, nie wiem czy istnieje konieczność oznaczania produktu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Proponuję kontakt z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Dziękuję za odpowiedź. PIMOT ma fajną stronę informacyjną. Ja mam problem z odzyskaniem zwrotu pieniędzy. Zamówiłem pokrowiec u producenta który prowadzi sprzedaż wysyłkową Auto-Hit Ruda Śląska. Odstąpiłem od umowy kupna i zaraz na drugi dzień po otrzymaniu odesłałem paczkę. Sprzedawca wmawia mi że pokrowiec był używany i nie chce odesłać wpłacone pieniądze.
Ostatnio edytowane przez kargos ; 06-04-2012 o 12:19 Powód: zmiana wyrazu |
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-11-2007
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Zwróciłem się do Rzecznika Praw Konsumentów. Rzecznik przeprowadził telefoniczną rozmowę że sprzedawcą i po miesiącu otrzymałem zwrot wpłaconych pieniędzy.
|
|
|
|