![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-05-2011
Model: Ford FOCUS
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2001
|
Witam wszystkich użytkowników forum.
Mam do Was kilka pytań. W mojej foce od jakiegoś czasu dzieją się dziwne rzeczy, mianowicie: -wibracje pod pedałem sprzęgła, ostatnio pedał nie chciał odbić do końca, -w momencie załączenia się turbiny słychać jakieś dziwne wycie (czy to łożysko turbiny?), -podczas odpalania samochodu silnik nie kręci, tylko słychać sam rozrusznik, któremu też towarzyszy dziwne wycie. Po świętach udaje się z nim do mechanika, ale aż się boję pomyśleć ile to wszystko może kosztować. Zwracam się do Was (bardziej doświadczonych kierowców niż ja) o zdanie na ten temat, co o tym myślicie, czy ktoś miał już podobne zajścia z jakimi kosztami trzeba mniej więcej się liczyć z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Jedna zasadnicza uwaga.
Jeden temat - jedno zagadnienie. Inaczej będzie bałagan na Forum. Druga sprawa. Najpierw szukamy na Forum. 2/3 Twoich pytań było na Forum poruszane. Napisz nowy temat odnośnie turbiny i opisz dokładne objawy. Pozdrawiam Wojtek.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 05-04-2012 o 18:41 |
|
|