![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#791 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-07-2011
Model: s-max
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#792 |
|
ford::average
![]() Imię: Błażej
Model: Mondeo MK V Titanium White Platinium
Silnik: 2.0 EB 240hp -> 260hp AT + SYNC2 -> SYNC3
Rocznik: 2015
|
Skontaktuj się ze mną, na prv najlepiej. Jestem z Wrocka (Krzyki), właśnie skończyłem moją instalację, sam bluetooth to raptem 6 śrub. Rozkręcę i pomogę
|
|
|
|
|
|
#793 | |
|
![]() Imię: Grzes
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
ELM-FF2 ELMConfig ELMEXPLORER oraz modułu do samochodu (najlepiej ten)elm327 1.4b ver. płyty 3.1 z allegro można trochę zdziałać. (wiadome; to nie ids ale eml zaczyna być tańszą alternatywą na niektóre problemy) Mam pytanie czy za pomocą programów wyżej wymienionych można coś ustawiać z radiem i bluetooth bo w jednym z programów - ELMConfig jest opcja SRM (moduł sterowania głosem) a w innych nie widziałem. Ale w programie ELM-FF2 jest coś takiego rds/telefon - może Rosjanie nazwali ten moduł inaczej w swoich programach - po rosyjsku. A może by dało się wpisać vin w moduł, synchronizować radio z modułem bt. Mam radio z 2007 roku sony 1cd i moduł bt z 2008 roku. radio nie wyświetla pinu zwrotnego podczas łączenia tel. i nie słychać komend głosowych może da się coś naprawić tymi rosyjskimi programami. Tak aby to działało |
|
|
|
|
|
|
#794 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Co do wymienionych programów - żaden nie robi nic mądrego z SRM (poza nie sprawdzoną opcją odczytania kodów DTC). Zresztą SRM nie ma w sobie zapisanego VIN (IDS nie wspomina o konieczności dopisania VIN do SRM) i nie na tym polega dokonfigurowanie BT/VC do samochodu. Choć moim zdaniem trzeba wykonać dla dołożonego modułu BT/VC opcję IDS "instalacja modułu programowalnego". Wymienione opcje rosyjskich programów pozwalają np. na zegarach mieć wyświetloną nazwę stacji oraz komunikat o trybie VC ("Sterowanie głosowe - podaj komendę..."). BTW: Jestem z Katowic i jak widać mam IDSa i ELMa 1.4b...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-04-2012 o 16:14 |
|
|
|
|
|
|
#795 | ||
|
![]() Imię: Grzes
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#796 |
|
FCP member
|
Nie znam Sonyego (miałem go tylko 2 dni), ale zwykle radia przeprogramowuje się z CD - tak jest w przypadku mojej nawigacji Travelpilot FX. Fora zagraniczne (np. angielskie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) powinny pozwolić coś znaleźć. Trzeba cierpliwie pytać dr Googla... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio - podobnie jak BT/VC - powinno być instalowane IDSem jako moduł programowalny. IDS nie pozwala moim zdaniem (nie znalazłem takiej funkcji) reprogramować (instalować nowych wersji firmware) dla modułów ACM (radio-navi) ani SRM (BT/VC). Możliwe jest jedynie "instalowanie modułu programowalnego".
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-04-2012 o 19:09 |
|
|
|
|
|
#797 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#798 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#799 | |
|
|
Cytat:
NAV+SAT i tylko mam service menu, pliki i foldery na CD są i to zagadka. Z tą wersją jeszcze nie próbowałem, może się uda - dam znać. PS Tobie się udało z tej płyty upgrade? W najgorszym wypadku zaparkuję na chwilę w ASO, obiecali wgrać przez komputer. |
|
|
|
|
|
|
#800 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: FORD MONDEO MK5 VIGNALE
Silnik: 2.0 TDCI
|
Niestety w kontekście MBX01-1746768 ASO jest bezradne pasuje tylko do SONY więc muszę wymontować. W związku z tym ponawiam pytanie które się już pojawiło a nie udało mi się znaleźć wyczerpującej odpowiedzi.
Dokładnie co i gdzie potrzebuję: - kupić, - zrobić (np.upgrade oprogramowania), - do kogoś się zgłosić - komu zapłacić ect ;-) aby uzyskać taki efekt [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] bo ASO twierdzi, że do mojego VIN w komputerze nic nie wyskakuje Posiadm: -MONDEO MK4 przed !!! 08.2008 -Blaupunkt TravelPilot NX -Działający Moduł BT\VC zakładam że 7M... Jeśli zakupiony modół bedzie w wesji niemieckiej to z poziomu nawigacji można zmienić język na Angielski ??? PS. Jestem z okolic Wrocławia. Bardzo prosze o pomoc bo z tematem bujam się już kilka tygodni. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|