![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Model: FUSION USA, C-MAX
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
|
Witam, kupiłem właśnie od znajomego FF II 1,6 TDCI 2006/2007, przebieg oryginalny 116000. Auto ogólnie jak nowe z wyglądu, bardzo zadbane, zauważyłem jednak dwa problemy, pierwszy to dość często wałkowany, czyli wycieki przy wtryskach. Drugi natomiast to niezależnie od tego czy się jedzie czy stoi słychać szum, po wciśnięciu pedału hamulca szum znika (również na postoju), jak wciśnie się go mocniej i puści szum znika na kilkanaście sekund później znów wraca. Co do pierwszego problemu to będę wdzięczny za jakieś namiary na niedrogiego speca, który zna się na tym i usunie mi nieszczelności a w drugim przypadku proszę o jakąś podpowiedź, może ktoś spotkał się z takim przypadkiem. Pozdrawiam Was wszystkich. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
1. Jeden temat - jedno zagadnienie.
2. Obydwa tematy są szeroko opisane na Forum. 3. Nie ma sensu dublować tematów. 4. Poszukaj na Forum. Pozdrawiam Wojtek.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|