![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
W zimie, jak byłem w sanatorium i auto stało dwa tygodnie, to odłączyłem akumulator, zawsze to trochę prądu można zaoszczędzić.
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2012
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
No tak tylko , że jesli to nie wina aku to musze wstawic samochod do aso :/ ogolnie to aso to najgorszy gnój tylko budynki i koszule maja ładne ...
|
|
|
#113 |
|
|
Podobno akumulator złom więc jest nadzieja , ze to nic powaznego .
Kupiłem dzis nowy , a jutro rano chwila prawdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#114 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
Panowie u mojego ojca ostatnio było podobnie jak u Was. Co prawda auto odpala, ale wyraźnie słychać, że rozrusznik wolno kręci. Po ok. 30 minutach grania radia, info na conversie, że akku rozładowany. Przy okazji sprawdziłem, że podczas pracy radia (brak kluczyka w stacyjce) przekaźnik chyba R2 w skrzynce pod maską co kilkadziesiąt sekund się załącza. Prawdopodobnie jest to przekaźnik klimy, ale mogę się mylić. Dodam, że po naładowaniu aku, przekręciłem kluczyk w stacyjce do pozycji zapłon i wyłączyłem klimę. Po 3-4 dniach, akku nie wykazuje oznak rozładowania. Może w tym przekaźniku leży problem?
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
ford::advanced
Model: Mondeo 5DR MK4
Silnik: 2,0 145 KM
Rocznik: 2009
|
Kolego, jeżeli auto było po stłuczce, to uszkodzenie akumulatora jest wielce prawdopodobne - właściwie to nic dziwnego.
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
|
No i nowa bateria trzyma wiec stara była walnieta , niestety musiałem kupić za swoje . Ważne ze to nic gorszego i nie trzeba szukac prądopożeraczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , dzieki za rady i pozdrawiam koledzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#117 | |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
Cytat:
Czy może być on przyczyną rozładowania aku ? Pozdro |
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo mk4 Ghia kombi
Silnik: TDCI 130KM
Rocznik: 11.2007
|
Witam, odświeżę.....problem poważny a rozwiązania na razie brak...u mnie po wyłączeniu i włączeniu akumulatora jest prawidłowo, czyli 0,05A....ale po otworzeniu drzwi od razu skacze do 2A, następnie stopniowo spada ale co 60sek wraca do poziomu 2A właśnie.... Po jakimś czasie (chyba 10 takich cykli) pobór spada ale nie do 0,05 tylko 0,130A.... Jutro jadę do serwisu....
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
|
Nic się nie dowiedziałem....W serwisie w Nysie nie potrafili dostać się do komputera... Mam im zawieść auto na kilka dni w przyszłym tygodniu, z tego co się dowiedziałem to mieli w planach wgrać nowy soft...W przyszłym tygodniu miałem również jechać do firmy "K-Sport" w Opolu na hamownię i ewentualnie poprawę mocy i teraz nie wiem czy odmawiać...? Czy serwis wyczyści ewentualnego chipa...? A może bez sensu jest teraz jechać do serwisu i potem na chipa..?
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
|
Dodam tylko, prosząc o podpowiedz, że po otworzeniu tylnych drzwi prąd nie "skaczę"... Teraz mam nowy akumulator i normalnie odpala ale mechanik twierdzi, że przy takim poborze padnie za trzy miesiące...Jakieś pomysły dlaczego w serwisie nie potrafili podpiąć się do komputera....? U mnie w mieście pod "zwykły" komp. mechanik podpiął się bez problemu...?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|