![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-07-2011
Model: fokus kombi
Silnik: 1,6ZetecSE
Rocznik: 2001
|
Po wymianie filtra rozciąłem go aby zobaczyć z czego się składa i jak się
zanieczyścił po 60tys. ale chyba dobre paliwo jest u nas bo żadnych osadów nie stwierdziłem.Ten czarny element to grzałka podgrzewająca paliwo, sam filtr przeciąłem, składa się z górnego papierowego i dolnego z włókna(ciekawe jaki to ma cel)nie mam porównania do nowego-jest szary(nowy może biały),, biały plastik to filtr siatkowy na wyjściu z głównego filtra, długa plastikowa śruba to chyba odwadniacz (pewnie trzeba trochę odkręcić aby spuścić wodę ale czy ktoś to robi?) grubsza plastikowa śruba to jakaś zaślepka(podobno jest tu montowany czujnik wody do krajów azjatyckich?) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta
Silnik: Tdci
Rocznik: 2011
|
mój po półtora roku był w połowie czarny, a tankowałem w więszkości na statoil..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Wierz mi ten filtr potrafi dobrze wyglądać w środku ,a mimo to silnik gaśnie bo paliwo nie daje rady przepłynąć.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
Pomyślałem teraz, że tak można robić test filtra, zdjąć wężyki, założyć jakiś przezroczysty do dmuchania, a potem do wciągania aby się nie zapowietrzył. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Ja przez swój nie mogłem dmuchnąć tak był zawalony parafiną i pochodnymi a po rozcięciu wyglądał na czysty
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
ja swoj przeplukalem woda zeby zobaczyc jaki jest tam syf i bylo tego bardzo duzo-nic dziwnego ze auto gaslo mi podczas przyspieszniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
ja bralem woda i wylecial syf a potem chyba rozpuszczlnikiem patrzylem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. troche nim potrzachaj i nie rob tego w domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|