![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: galaxy GHIA
Silnik: 2,3
Rocznik: 1998
|
Witam Wszystkich
od niedawna posiadam galaxy chciałem dobić klimę ( jeszcze się załączała) i pojechałem do warsztatu w Katowicach na Agnieszki gość załączył maszynerie, ściągnął 460g czynnika i włączył test szczelności o okazało się ze mały ubytek umówiłem się na inny dzień , zostawiłem autko i sprawdzali z lampą UV , okazało się ze przewody ok , ale wylatuje z rurki ( ściekają nią skropliny) i padło na parownik proszę o pomoc, czy w klimie dwustrefowej i jednostrefowej sa takie same parowniki? czy możne mi ktoś po numerze nadwozia podać jaki potrzebuje parownik znalazłem na All... taki ( coś tani jak na nowa cześć) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nr nadwozia: WF0GXXPSWGWB72748 ma ktoś dostęp do tych części w dobrej cenie jak to wszytsko wymontować bede wdzieczny za wszytskie porady i podpowiedzi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy Mk2 Alhambra
Silnik: 1,9TDI 130km 2,0i lpg 115km
Rocznik: 2003r 1997r
|
niech ci sprawdza szczelność azotem bo testem podciśnienia nie sprawdzisz dokładnie
a jeśli chodzi o parownik to wydaje mi się, ze są takie same tyle ze do dwu strefowej ładujesz więcej czynnika. Ostatnio edytowane przez MarcinSTW ; 08-07-2012 o 20:27 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
azotem juz była sprawdzan klima a potem dopiero z barwnikiem i tak jak pisalem w pierwszym poscie jedynie ze skroplin parownika w kabinie wydostawal sie kolor wiec pozostaje tylko parownik
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Podzieli się ktoś swoimi radami, może ktoś ma jakaś dokumentacje foto z wymiany parownika
parownik już kopiłem, teraz czeka mnie wymiana |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
rozbieranie całej deski czeka cię.
ja pierwszy raz robiłem to 2 dni i więcej nie chciałbym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. fotografuj wszystko co odkręcasz i rozbierasz, przemeiszczasz. głowa za małąa jest przy tej ilości śrubem , homutów itd. odłączaj akumulator i do przodu. poduszki ,kierownica. wycieraczki, z całym mechanizmem (jeśłi dawno nikt nie ruszał będzie ciężko schodzić ramie). Przy okazji przeczyść i przesmaruj tulejki ramion wycieraczek. miedzy deską rozdzielną (plastik) mocowany jest na bodajże 6 śrub (pod wygłuszeniem je znajdziesz od strony silnika). poklikaj dobrze w necie, jest link do fotografii niemieckiego forum o SGA i trochę fotek. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
panowie prosze jeszcze o pomoc
deske mam zdjecta za co sie teraz zabrac |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Panowie, bardzo prosze o pilna pomoc, zdemontowałem deske rozdzilecza i co dalej
jak dosytac sie do parownika, ktory jest obudowany platikami, czy trzeba wymontowac belke metalowa na ktorej spera sie cala deska rozdzielcza , czy trzeba wymontowac caly zespol grzewczy i jak to zrobic bede naprawde wdzieczny za podpowiedzi |
|
|
|