Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-07-2012, 11:53   #131
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Owadzia impreza w tylnych lampach led

Witam
Niebawem minie miesiąc jak wyjechałem mondkiem z salonu. Jeździłem juz różnymi autami ale takiego czegoś to jeszcze nie widziałem. Czytałem o podobnych rzeczach w przednich reflektorach ale w tylnych jeszcze nie.
Tak o to przedstawiam reflektor z owadzią imprezą wewnątrz:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wczoraj nawet widziałem kropelki wody na obrzeżach reflektora. Dobrze że na myjni ciśnieniowej się woda nie wlewa! Przecież taki plastik niebawem zacznie się robić matowy?
Niewykluczone że impreza jest większa tylko reszta towarzystwa leży do góry brzuchem na odbłyśniku.

To jest jakaś porażka już na maxa! Najpierw myłem felgi to farba z zacisków zeszła teraz owady w lampach. Ciekawe co mnie jeszcze czeka...
Co tu robić koledzy?

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 14-07-2012 o 16:36
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2012, 13:07   #132
butel
ford::advanced

Imię: Stanisław
Model: Mondeo MK4 Titek
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Owadzia impreza w tylnych lampach led

Niedługo kokon Ci się tam zrobi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ciekawe co ASO w tym temacie, ten typ tak ma.

Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE prof. Jerzy Bralczyk

butel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2012, 16:35   #133
SrebnaStrzała

Czy mogę się domagać aby mi to wyczyścili bądź zrobili coś aby na przyszłość nie dochodziło tam do takich owadzich "baletów" ?
Stary 14-07-2012, 16:47   #134
karloss
FCP member

Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012

SrebnaStrzała albo masz niefart do egzemplarzy fordów, którymi jeździsz, albo masz takie dupne szczęścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na poważnie weź oblukaj od strony tapicerki pokrywy lamp i zobacz, co tam się dzieje, może coś masz niedokręcone, albo konstrukcyjnie coś spartolili.
karloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2012, 17:09   #135
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)

Przecież światła powinny być szczelne? Skąd tam owady? Na pewno coś jest schrzanione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS: Nie ma co narzekać na takie pierdoły, w każdym aucie coś się czasem dzieje.
peterpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2012, 18:53   #136
SrebnaStrzała

Wiecie... wszystko fajnie kiedy kupujemy używane auto z przebiegiem. Z biegiem czasu wszystko się zmienia jak świeżo montowane drewno. Problem w tym że to jest nowe auto stąd irytacja jest dużo większa niż wtedy kiedy kupiłem poprzednie mondeo. Jak dla mnie to szczeliny są w obu reflektorach na wewnętrznej ścianie 5tych drzwi.
Szczelin jest całkiem sporo, trudno jednoznacznie stwierdzić którą konkretnie mógłby się przedostać. Możliwe że wlatują od wewnętrznej strony bagażnika
... a mówili że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi hehe^^ nie no... to jeszcze nie tragedia ale trochę wiejsko to wygląda szczególnie w nocy kiedy podświetlam muchę światłamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pewno w ASO im tego nie odpuszczę bo tak być nie powinno, a już na pewno nie w nowym aucie.

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 14-07-2012 o 18:56
Stary 14-07-2012, 20:02   #137
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Nie ma się co dziwić że owady lgną , przecież te lampy wyglądają jak plastry miodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2012, 09:41   #138
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Się śmiejecie ale za miesiąc czy dwa może się okazać że będę miał tam drugi wietnam.
Całkiem inaczej będzie jak przyjdą opady. Wtedy lampy nabiorą wilgoci i będą zaparowane. Tak czy tak to musi być zrobione. Skoro auto nowe to niech ASO się z tym męczy...

PS: A myślałem, że MK4 to porządnie wykonany samochód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
peterpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2012, 16:11   #139
Emmm

Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień

Kolego SrebnaStrzała, Ty nie biadol tylko zasuwaj do ASO i to jak najszybciej i w żadnym wypadku nie próbuj samodzielnie pozbyć się kłopotu przez próby uszczelnienia lampy. Jeśli ASO nie upora się z TĄ KONKRETNĄ lampą, a wydaje mi się, że nawet nie powinna podejmować prób ingerencji w jej strukturę i budowę, to powinna wymienić całą lampę na wolną od wad. I tego właśnie powinieneś się domagać a jeśli coś nieudolnie popsują, to z pewnością będziesz mógł zażądać wymiany lampy na nową.
Pozdrawiam
Stary 15-07-2012, 18:44   #140
SrebnaStrzała

No pewnie ze chińską, przecież nie polską czy niemiecką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam nadzieje że mi nie będą wmawiać że to ja sam sobie je tam wpuściłem podając za przyczynę wymianę żarówki -_-
Odpowiedz

Zasady postowania