![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-02-2011
Model: Fiesta MK7. Focus MK3
Silnik: 1.4 96KM GoldX. 1.6 150KM Ecoboost TITANIUM
Rocznik: 2011. 2011
|
Witam.
Mam oryginalne światła do jazdy dziennej i chciałbym je wyłączyć i zamontować światła Led tylko jest problem, bo w servisie mówią, że z poziomu komputera nie można ich wyłączyć tylko trzeba mechanicznie próbować. Sprawdziłem bezpieczniki i jest osobny od świateł dziennych, ale po jego wyciągnięciu gasną tylko światła z przodu (żarówki H7) a postojowe i oświetlenie z tyłu łącznie z podświetlenie numeru rejestracyjnego nadal świecą. Czy ktoś wie w jaki sposób można by je wyłączyć żeby za bardzo nie ingerować w instalacje. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Ksawery
Model: fiesta
Silnik: 1,2
Rocznik: 2010
|
Gdzieś czytałem że trzeba wyjąć bezpiecznik F110 wyłączenie św.dziennych i F113 wyłączenie św.pozycyjnych przy św.dziennych, nie sprawdzałem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-02-2011
Model: Fiesta MK7. Focus MK3
Silnik: 1.4 96KM GoldX. 1.6 150KM Ecoboost TITANIUM
Rocznik: 2011. 2011
|
W moim autku nie ma takich bezpieczników. Światła dzienne mam pod bezpiecznikiem nr 25 a pozycyjne pod nr 22. Po wyciągnięciu bezpiecznika od świateł pozycyjnych gasną łącznie z podświetlanie przełączników w środku auta tyle tylko, że gasną na stałe. W poniedziałek mam podjechać do serwisu Boscha, bo widzę, że cały główny sterownik jest tejże firmy i tak mają spróbować go przeprogramować choć facet mówił, że jeszcze w tym aucie tego nie robił i nie wie czy to się uda. Zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Konkluzja - włączanie i wyłączanie bezpieczników F25 (lub F22) i przekaźnika R6 na pewno nie rozwiąze Twojego problemu. Niezbędna jest zmiana parametrów konfiguracyjnych GEM. Raczej myślę, że zrobi Ci to serwis Ford (nie koniecznie ASO) dysponujący komputerem serwisowym (IDS/VCM) niż serwis Boscha... Nie wyklucza to oczywiście Twojej wizyty u nich - może mają niezbędny interfejs serwisowy...
|
|
|