Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-08-2012, 13:20   #1
kubasta
ford::average

Model: c-max hybrid
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
Domyślnie Dodatkowe oświetlenie w przestrzeni za siedzeniami ( w bagażniku)

Witam,
W ostatnich dniach bardzo często używam mojego osiołka do celów rekreacyjno zarobkowych z przewozem ludzi. Zastanawia mnie brak światła nad przestrzenią bagażową mam wersję 9 osobową i lampki nad kanapami są ale nie ma światła za ostatnim fotelem i nie ma nawet na niego miejsca czy ktoś z was to jakoś przerabiał czy myślicie że to dobry pomysł żeby zrobić tam jakieś oświetlenie bo jak otworze tylne drzwi i chcę coś znaleść to tam strasznie ciemno. Czy bedzie z tym dużo roboty jak bym w podsufitce zamontował jeszcze jedną lampkę taką jak są nad siedzeniami? czy da się do nich jakoś podpiąć ? Co wy na to ?

kubasta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2012, 14:16   #2
malysz86

Model: Mondeo
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Dodatkowe oświetlenie w przestrzeni za siedzeniami ( w bagażniku)

U mnie też nie ma, mam podwyższoną, 9 osobową wersję i też jest z oświetleniem bagażnika masakra. Raczej nie powinno być problemu, jak znam życie wystarczy podpiąć się pod lampkę nad pasażerami i powinny wszystkie świecić w tym samym momencie a zamontować możesz lampkę albo diody albo halogen (taki zwykły jak do domu w aucie może być bez transformatora miałem tak w VW T4 i działał super)
malysz86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2012, 12:41   #3
kubasta

Domyślnie Odp: Dodatkowe oświetlenie w przestrzeni za siedzeniami ( w bagażniku)

Pochwale się efektem mojej pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiłem na allegro lampkę z wyłącznikiem bo taką chciałem bo nie zawsze potrzebuje żeby świeciło się tam światełko. w sklepie elektrycznym kupiłem do niej końcówki żeby dobrze trzymały się kabelki. podpiąłem się do lampki wcześniejszej, w podsufitce nozykiem do tapet wyciolem otwór po wcześniejszym wymierzeniu i ustawieniu w linii prostej w stosunku do wcześniejszych lampek i działa. wygląda jak fabryczna. musze jeszcze do niej doprowadzić niezależne zasilanie bo teraz jak mam wyłączone światło na część pasażerską to przestawienie wajchy nic nie daje. zastanawiam się od czego pociągnąć ten przewód do tej lampki miejsce na wpięcie jeszcze jednego przewodu jest w lampce. najpewniej z lampki z samego przodu ale to daleko może gdzieś bliżej ? co myślicie?
2012-10-05 12.07.20.jpg2012-10-05 12.07.39.jpg
Stary 05-10-2012, 13:46   #4
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Każda lampka z włącznikiem ma doprowadzony stały "+". Ta nad deską i ta nad kierowcą. Więc chyba najbliżej jest pociągnąć przewód od tej lampki nad kierowcą.

Dobrze to wygląda...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 05-10-2012 o 21:02
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-10-2012, 10:49   #5
kubasta

pociągnąłem przewód + z lampki nad deską, wygodniejszy dostęp a przewód poszedł pod podsufitka do samego tyłu i wszystko świeci elegancko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania