![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-08-2011
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2005
|
Witam,
Mam Mondeo MK3 2.0, rocznik 2005 po 2 lifcie. W zeszłym roku założyłem instalację i do wczoraj było bez problemów. Na gazie zaczeło mi strasznie szarpać, zwłaszcza na niskich obrotach. Świece i przewody wymianiałem z 3 miesiące temu - profilaktycznie na oryginalne Motorcrafty, śwece też Motorcrafty platynowe. Instalacja LPG to KME, reduktor DIEGO. Gazownik sprawdził instalacje i ustawienia w kompie i niby ok. Dalej spóbował powyłączać, nie znam się dokładnie co- fakt faktem jak ustawił coś to mówił, że coś z jednym cylindrem, jest bo na 3 chodzi ok. Sprawdzili mi, czy przewody iskrzą i faktycznie tak jest, więc zamontowałem stare przewody - ale efektu żadnego. Mówił jeszcze bym spróbował zmniejszyć przerwe na świecach o 0,1 mm. Zamierzam podjechać do mechanika by to zrobił. Co radzicie? zmniejszenie przerwy na świecach da efekt? czy może problem z cewką? Ostatnio edytowane przez the-szaki ; 19-09-2012 o 23:31 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
stawiam na niedomagania cewki. jak masz taka mozliwosc to podmien dla sprawdzenia.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-09-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 16v LPG
Rocznik: 1993
|
Mam mondeo troche starszeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ten sam problem gaz sekwencja i dupa wymienilem swiece przewody podmienilem cewke dla sprawdzenia i kszka caly czas to samo szarpie go na wolnych obrotach zobacz te swiece ja juz dalem sobie spokoj i tak jezdze jak ci sie uda to naprawic to napisz pozdro
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
mechanik zmniejszył mi przerwy na świecach z 1,2 na 1,0. Poprawa jest, już jako tako ujadę na gazie, ale to jeszcze to nie to. Pytałem czy to nie może być wina cewki albo sondy - zapewnił, że te elementy są ok. Gazownik mi mówił ostatnio, że jak to nie da poprawy to może nawala listwa wtrysku gazu. Cóż podjadę w poniedziałek znowu do gazownika, niech mi to sprawdzi. Będę do skutku działać. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
cewka padła na 99% . a u michal74 jak nie pomogła wymiana WN , zakładając że są dobre to wtryski pewnie padły miałem tak na magic jetach
|
|
|
#7 |
|
|
mówisz ,że cewka? hmm... zaznaczam, że na benzynie jedzie ok, bez problemu, nie ma szarpania, krztuszenia itp itd...rowno chodzi
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
ja tak miałem, na pb elegancko na lpg szarpał.
|
|
|
#9 | |
|
![]() Zarejestrowany: 02-09-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 16v LPG
Rocznik: 1993
|
To jeszcze raz ja wogole jak go kupilem bylo wszystko oki tylko troche go szarpalo jak jechalem za kims na 1 biegu w korku wolno sie jedzie, ale mowie kazdego tak szarpie jak wolno sie jedzie. No i pojechalem do gazownika na wymiane filtrow do gazu, i jeszcze mi spadaly obroty do pol tysiaca jak sie zatrzymalem. To mowie niech przy okazji zobaczy co sie dzieje no i podlaczyl go do komputera, mowi ze ktos tu cos zle poustawial i pozmienial tak jak powinno byc. Mysle sobie dobra bedzie lepiej i sie zaczelo na kazdym biegu jak trzymam pedal gazu w jednej pozycji to zaczyna go szarpac tragedia albo puszczam gaz albo musze przyspieszac. Za 2 dni jade do gazownika i mu mowie co jest on na to prosze wymienic przewody i swiece bo mialem 2 inne i2 inne dobra wymienilem wszystko oryginalne w sklepie forda kupowane , duzo placic nic sie nie zmienilo caly czas szarpie. Jade do niego z powrotem on nato prosze podmienic cewke i zobaczyc co bedzie dalej, to jade do kumpla podmieniam cewke taki sam silnik ma z gazem dupa to samo. Jade z porotem do gazownika on na to moze jeszcze listwa wtrysku gazu, podmienil mi na jakas inna jade jakby troche lepiej , tez szarpalo ale jakby mniej jezdzilem 2 dni.To znow zaczol leciec gaz z niej cos bylo nieszczelne. Jade do gazownika wymienil mi na nowa mowi teraz bedzie gitara, ale niestety jest to samo co bylo on rozlozyl rece a ja jezdze sobie caly czas szybko .......ja tez mam MAGIC JETY sa na tej listwie moze wtryskiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.pozdro odp jak cos sie zmieni.
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez michal74 ; 26-09-2012 o 19:27 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Kolego, zmień klawiaturę przy komputerze, bo Ci nie działają przynajmniej dwa klawisze, przecinek i kropka.
|
|
|
|