![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-05-2009
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 T 150KM
Rocznik: 2011
|
Witam
Mam focusa MK3 od roku (produkcja 10.2011)w wersji titanium. Wg zakupu powinny działać w nim Automatyczny przełącznik świateł drogowych (Auto High Beam Control). Opiszę ich działanie: "Funkcja ta umożliwia automatyczne przełączanie świateł drogowych na światła mijania, zapewniając kierującemu lepszą widoczność i oszczędzając kierowcy konieczności ręcznego przełączania świateł, co w niektórych okolicznościach może powodować rozproszenie uwagi. Układ sterujący wykorzystuje kamerę do rozpoznania momentu pojawienia się reflektorów lub tylnych świateł innego pojazdu, co umożliwia przełączenie świateł Forda Focus na światła mijania." Po rozmowie z ASO dowiedziałem się że na Polske nie włańczają ten system chociaż że był on wówczas w standarcie dla tej wersji. Czy u kogoś działa ten automat dla wersji bez ksenonów i diod? Jak można ten system sprawdzić gdzieś pod domem? Czy można go sprawdzić w ASO podłączając komputer? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK1 Kombi
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
A ja pominę kwiatki językowe i odpowiem rzeczowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wspomniany system w samochodach z produkcji do października 2011 występował tylko w pakiecie "Driver Assistant PLUS" za 3950 dla Titanium. Więc masz go tylko jeśli zakupiłeś cały pakiet. Ta sama kamera jest wykorzystywana dla systemu LKA (utrzymania na pasie) i rozpoznawania znaków drogowych. Więc jesli nie masz tych funkcji, to na 100% nie masz automatycznej zmiany świateł mijania na drogowe. Nie muszę chyba wspominać, że nie działa w pozycji "0" włącznika świateł. O ile dobrze pamiętam Holek ma tę funkcję u siebie. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-05-2009
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 T 150KM
Rocznik: 2011
|
Dzięki za rzeczową informację. Tego pakietu nie mam czyli chyba świateł auto również.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|