![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#161 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-03-2012
Model: Mk3
Silnik: TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Alternator niestety ma to do siebie jak kazdy silnik elektryczny ,ze dziala albo po prostu nie. Jesli dziala pod zbyt duzym obciazeniem,wtedy wieksze ryzyko na jego przepalenie albo samych diod. I nigdy nie uwierze,ze jakis mechanik sprawdzil go tak na ,,zicher"...... Najczesniej altek pada podczas jazdy,wlasnie wtedy kiedy zostaje poddany duzemu obciazeniu jak klima,swiatla,wycieraczki,radio etc......... To tylko moja wlasna opinia,z ktora mozecie lub nie sie do konca zgadzac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#163 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2000
|
i co tylu ludzi było w temacie i każdy jeździ z ta usterka?
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-03-2012
Model: Mk3
Silnik: TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Opisalem tylko,co i jak sie dzieje z altkiem,a nie czy jego dzialanie badz awaria ma wplyw na opisana usterke...........Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#166 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: ford mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
witam, mam taki sam problem, TDCI 130 koni 2005 rok ford mondeo, na razie aż tak uciążliwy nie jest ten objaw ale sądząc po tym co piszecie - będzie. niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi kogoś kto miałby tę usterkę i usunął ją raz na zawsze. mówi sie o sterowniku pompy paliwowej, alternatorze. te dwa tropy sa tu najbardziej wyraźnie eksponowane.
tego człowieka co się tu mądrzył jak kaczyński że wie ale nie powie nie ma co słuchać. nie powinien sie wypowiadać w tym wątku i robić złudne nadzieje czytającym ten wątek. chyba od marca się ciągnie ten temat i nadal brak odpowiedzi. albo osoby które naprawiły ten problem przestały się wypowiadać albo sam już nie wiem, zapraszam do kontynuowania tematu. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - rozumiem że wszystkim sie cos takiego dzieje. Ostatnio edytowane przez ilm ; 10-10-2012 o 14:50 |
|
|
|
|
|
#167 |
|
|
kolego ale samochód u ciebie też gaśnie i nie reaguje na pedał gazu?
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
|
Jezeli podejrzewacie ladowanie to czemu poprostu nie sprawdzicie ladowania miernikiem i wtrybie serwisowym kiedy ten objaw wystepuje?
kazdy z was ma inny samochod a usterka podobna.... choc przypuszczam ze i u kazdego moze byc inna. dlaczego nie sprawdzicie bledow diagnostycznych?...czy to tak duzo kosztuje? moze miec to zwiazek z alternatorem...pedalem gazu ...czy czujnikiem temperatury... raczej wykluczylbym sterownik pompy wtryskowej...bo gdyby cos bylo to silnik by gasl. Pozatym tdci kolegi niema tego sterownika a problem podobny. |
|
|
|
|
|
#169 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: ford mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
samochód mi nie gaśnie ale nie reaguje na wciskany gaz, słyszałem że możę mieć to cos wspólnego z PCM i że trzeba wgrać nowy soft po prostu, czy ktoś poszedł tym tropem?
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
|
a myślisz kolego że nie sprawdziliśmy ładowania? już wszystko było sprawdzane i klapa.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|