Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-10-2012, 09:01   #1
marcci
ford::average

Model: ford C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Czy taka nawigacja występowała jako oryginał??

Witam
Może Ktoś z Szanownych forumowiczów powie mi czy nawigacja denso wstawiona do c-maxa z 2005 z tego linka http://otomoto.pl/ford-c-max-100-serwis-od-pedanta-C26497545.html jest zrobiona oryginalnie czy ktoś bardzo umiejętnie wszystko poprzycinał (przedłużenie przy climatronicu, nie mam tego w c-maxach , jedynym sposobem jest chyba przeciąć kawałek kokpitu dopsowując go do denso.) A może można kupić taką ramkę w serwisie forda?

Pozdrawiam
MArcin

marcci jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2012, 09:21   #2
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: nawigacja denso w c-max 2004

wadpie ze to samoróbka, raczej fabryka.
Stary 24-10-2012, 10:37   #3
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał marcci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może można kupić taką ramkę w serwisie forda?
Były oczywiście ramki fabryczne do Denso (pasują także do dużej dotykowej nawigacji NX). Po co zaraz kupować w serwisie - na allegro leży sobie właściwa ramka i czeka na nabywcę... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 24-10-2012, 11:35   #4
marcin.ma
ford::amateur

Imię: marcin
Model: c-max
Silnik: 1.8 dutatec
Rocznik: 2008

to oryginał taki były w C-MAXach nawet na początkiu w S-maxach
marcin.ma jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2012, 12:18   #5
marcci
ford::average

Model: ford C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Były oczywiście ramki fabryczne do Denso (pasują także do dużej dotykowej nawigacji NX). Po co zaraz kupować w serwisie - na allegro leży sobie właściwa ramka i czeka na nabywcę... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
no tak, ale ja nie mam podgrzewanych siedzeń niestety, i każdemu bym musiał to tłumaczyć kto by wsiadał do samochodu, ma jeszcze dodatkowy przycisk pod tym od świateł awaryjnych , nawet nie do czego on jest ale dzięki za info , trzeba trochę poszukać.
Tak się zastanawiam, że jezeli były c-max z tego roku już z denso to chyba nie powinno być większych problemów z przekładką do mojego z 2004 ??
marcci jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2012, 22:14   #6
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Ten przycisk pod awaryjnymi to włącznik/sygnalizacja działania parktronika fabrycznego. Z tym nie ma problemu - da się łatwo zamienić na duży włącznik awaryjnych (przecież taki już masz). Z fotelami za duży problem też nie jest - najwyżej ktoś sobie będzie kręcił przełacznikiem bez efektu. Zawsze też można dołożyć sobie maty grzejne na fotele.
Ten panel jest o tyle perspektywiczny, że jest razem z koszem radia, a to często się nie zdarza.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-10-2012 o 22:16
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2012, 22:36   #7
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał marcci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://otomoto.pl/ford-c-max-100-serwis-od-pedanta-C26497545.html
nawigacja jak nawigacja - wyglada na oryginalna, co wiecej nawet w katalogu dla MkI widnieje jako opcja, takze na pewno sie da. Z nawigacja Denso to chyba jeszcze tak bylo, ze ta ramka, w ktorej to siedzi jest inna, ale nie jestem pewien, dawno w katalog nie patrzylem w tamte okolice.

Ogloszenie jednak warto przeczytac. Ktos niezle popuscil wodze fantazji.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 15:26   #8
Piotrekk
ford::beginner

Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI Ghia + Denso
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Czy taka nawigacja występowała jako oryginał??

Ja mam c-maxa z 2005 roku i mam denso. Poszukaj tematu kolegi RECONDO on co prawda do Mondeo a nie do C-maxa dokładał denso.
Piotrekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 15:52   #9
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Czy taka nawigacja występowała jako oryginał??

Cytat:
Witam
Może Ktoś z Szanownych forumowiczów powie mi czy nawigacja denso wstawiona do c-maxa z 2005 z tego linka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest zrobiona oryginalnie czy ktoś bardzo umiejętnie wszystko poprzycinał (przedłużenie przy climatronicu, nie mam tego w c-maxach , jedynym sposobem jest chyba przeciąć kawałek kokpitu dopsowując go do denso.) A może można kupić taką ramkę w serwisie forda?

Pozdrawiam
MArcin
Witam

Poprawiam link kolegi

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
[...]czy nawigacja denso wstawiona do c-maxa z 2005 z tego linka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest zrobiona oryginalnie [...]
Mam prospekt Forda z 2006 roku, w wersji papierowej i tam jest zdjęcie takiej nawigacji i podpis, że jest taka opcja wyposażenia

Kolejną ciekawą opcją Forda jest sufitowy odtwrzacz DVD (w tym samym prospekcie)

2)
Cytat:
Napisał Piotrekk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam c-maxa z 2005 roku i mam denso. Poszukaj tematu kolegi RECONDO on co prawda do Mondeo a nie do C-maxa dokładał denso.
Tutaj jest opis
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 26-10-2012 o 07:36
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania