![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2003
|
![]()
Mam pytanie odnośnie pompy bosch w mojej fieście. (Fiesta mk4 1.8D endura-de 1999 rok)
Co to jest zaznaczone na czerwono? Czy to korektor wtrysku? Po odpięciu kabelka od niego fiesta o wiele lepiej odpala jak jest zimna. Co to może oznaczać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (Zdjęcie nie jest mojego autorstwa) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2006
|
![]()
nie to nie jest korektor wtrysku ,,,to jest takie coś co na zimnym zmienia kąt wtrysku czyli go wyprzedza na zimnym po rozgrzaniu powoli schodzi i wraca do pozycji wyjściowej ,jednym słowem w starych kiblach był taki hebel co w zimie zaciągałeś potocznie zwane ssaniem chociaż ssanie to nie jest tylko wypszedzenie kąta wtrysku plus lekko podnosi obroty ....ale się rozpisałem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2003
|
![]()
Coś w formie ssania mam jeszcze sterowane linką przez silniczek który jest pod akumulatorem jak to w endurach. On też robi za ssane podnosząc obroty na zimnym.
Czyli mam jakby dwa ssania? Czemy gdy od tego cuda na pompie odlaczylem kabel to pali wlasciwie od strzała? |
![]() |
![]() |