![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: krótki i niski
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1997
|
Witam, odświeżę temat gdyż czytałem na forum już chyba wszystkie tematy związane z pompą Boscha i nie napotkałem rozwiązania, czyli co zrobić by było jak oryginał - bez patentów. Mam objawy takie że przy temperaturze około +5 stopni silnik odpala dobrze lecz muszę chwilę przytrzymać go na wyższych obrotach żeby nie zgasł ( nie ma ssania / nie ma zwiększenia dawki paliwa, nie ma przyspieszenia kąta zapłonu), czasami mnie to wkurza i chciałbym to naprawić - Tylko Jak ??? po niżej zdjęcie mojej pompy, osiołek jest z 1997roku w najsłabszej wersji silnikowej i po wrześniu tego roku ( zmiana rozrządu który wczoraj wymieniłem dla tego wiem).
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Masz pompę bez zewnętrznego mechanizmu podnoszenia obrotów i przyspieszania wtrysku zimnego silnika. Te funkcje w tym modelu powinny być i działać wewnątrz pompy.
Na tym zdjęciu widać po lewej pompę bez mechanizmu zewnętrznego (podobną do twojej, nowszą - po prawej z mechanizmem, starszą) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spróbuj podciągnąć trochę wolne obroty, tak by nie gasł na zimno...
|
|
|
#13 |
|
|
Witam, dobrze a jeśli podciągnę lekko linkę ( akurat ta czynność jest prosta) tak aby w czasie rozruchu na zimnym silniku pracował poprawnie to co będzie się działo jak się rozgrzeje nie będzie miał za wysokich obrotów?? czy mechanizm sam je obniży po rozgrzaniu. Model silnika to 4FD . A jeszcze jak w najprostszy sposób można sprawdzić obroty silnika ?? w tym modelu nie ma obrotomierza a by się przydał.
Pozdrawiam serdecznie, i dzięki za info. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Nie podciągasz linki tylko śrubę regulacji wolnych obrotów. Ja wone obr. ustawiłem tak by silnik pracował wolno ale równo i nie jarzyła kontrolka ładowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak to nie pomorze to czeka cię pewnie wizyta u pompiarza
Ostatnio edytowane przez AKIM ; 18-11-2012 o 18:02 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Witam, dzięki za info tak też uczynię zobaczymy co wyjdzie z tego.
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Witam, no i kiszka podciągnięcie śrubką dało to że faktycznie lepiej chodzi na zimnym lecz na rozgrzanym ciut bije po uszach swoimi obrotami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nadal poszukuje sposobu na to aby sam zwiększał obroty na zimnym silniku i pracował normalnie na rozgrzanym. A może ktoś z was ma inny patent na usprawnienie tego problemu??? Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Poza pompą niczym nie zmienisz obrotów silnika... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 19-11-2012 o 22:33 |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Komplet wiedzy dla kolegi i powodzenia w kręceniu śrubkami... ja wymiękamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|