![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-11-2010
Model: Fiesta MK6
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2003
|
No to się robi ciekawostkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nr VIN: WF0NXXGCDN2P77771 To auto mam od kilku lat i zawsze działało tak jak mówiłem: pociągnięcie pokrętła włączało tylne przeciwmgłowe i przednie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: SCANIA S500
Silnik: Duży :)
Rocznik: 2026
|
zostały domontowane przeciwmgłowe lub wymieniony przeł. przez poprzedniego wł.(mogł się zepsuć i załozył tańszy) wpisz tu vin [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Daf XF 460 + beczka z tyłu,2 x Focus II 2.0TDCI 3D i 5D/HB 172 i 162,Mazda 323F BA 2.0 V6 bez podtlenku LPG Ostatnio edytowane przez szejk78 ; 25-11-2012 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Patrzyłem już na tej stronie ale tam nie ma żadnych informacji na temat tych halogenów.
Swoją drogą tak się zastanawiam jakim cudem miało by być coś tak zmajstrowane że jak załączam tylne przeciwmgielne to zapalały się też przednie. W samym przełączniku nic nie jest mostkowane. Teraz jak się przednie świecą to kontrolka przeciwmgielnych się nie zapala. Jak pociągnę pokrętło to zapala się tylne (przednie ciągle świecą) i zapala się kontrolka. Jakim cudem i gdzie ktoś mógł to tak zmyślnie podłączyć? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Fordowski eCat podpowiada dla Twojego samochodu standardowe włączniki (albo z przednimi pmgienymi, albo bez nich).
1) z przednimi p.mgielnymi standardowy FINIS 1099016, nr części 98AG-13A024-AH 2) bez przednich p.mgielnych FINIS 1105202, nr części 98AG-13A024-CH Oba są jak najbardziej standardowe... Tak więc Twoja teoria na razie nie jest potwierdzona... I ja na razie w nią nie wierzę... (przepisy Unii Europejskiej już od kilkunastu lat nakazują rozdzielenie włącznika tylnych i przednich lamp przeciwmgłowych). Najbardziej prawdopodobne jest, że przednie lampy przeciwmgłowe zostały w tym samochodzie dołożone we własnym zakresie... Poniżej specyfikacja fabryczna Twojego samochodu i nie ma tam nic o przednich światłach przeciwmgłowych. Focus 1998-2005, (+)"PL", 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS), 5-biegowa ręczna - B5/IB5, 2000 EEC (EEC 7), Układ Klimatyz. Ze Sterow. Ręcznym, Kombi, LHD FWD, 4.06, Seria 32, Wnętrze czarne Midnight Black, Neptune Green Metalik, Martre Bez tylnych chlapaczy Bez przednich chlapaczy Wyprodukowano w fabr.w Saarlouis Grupa zamków #12 Bez pakietu wyposaż.dla policji Bez pakietu A pojazdu policji (GB) Bez pakietu zwię.wygodę nauki jazdy Bez zestawu dla taksówek 1 Bez zestawu dla taksówek 2 Bez pakietu zwiększającego wygodę Bez lakieru zamawianego specjalnie Bez pakietu uaktualnień funkcji Poziom marketingowy 1 Bez wyposażenia RSO (-) C170 FOB CLX SVP (-) C170 FOB SI SVP (-) C170 FOB Ghia X SVP (-) Specj. wyd. „Samochód roku Bez el. uk. stabilizacji toru jazdy Ok. przednie zamykane 1 dotknieciem Z Ogrzewaną Szybą Przednią Z pokrywą przestrzeni bagażowej Bagaznik dachowy bez poprzeczek Bez Spojlera Ogrzew. wypukle lusterko kierowcy Z wypukł.el.ster/ogrz.luster.pasaż. Z lust. zewn. w kolorze nadwozia Bez lewej podpory ledzwiowej Bez prawej podpory ledzwiowej Bez specjaln. pokrow.przedn.siedzeń Bez specjaln. pokrowc.tyln. siedzeń Z środk. zagłówkiem z tyłu z regulatorem 4-poz.pol.siedz.kier. Bez sprzegu przyczepy Zdalne otwieranie drzwi tyłu nadw. Z Centralnym Zamkiem Ze zdalnym otwieraniem drzwi Stała prędk. pracy przeryw. wycier. Z Ogrzew. Dyszami Spryskiwaczy Bez wklad poch energii w zderz prze Bez wklad pochl energii w zderz tyl Z intel.ograniczn. pod.pow.kierowcy Z 'intel.'ograniczn.pod.pow. pasaz. Z boczną podusz.pow.- str. kierowcy Z boczną podusz.pow.- str. Pasażera ze stalowym kolem zapasowym Koła z felgą stalową 5 1/2J x 14" Opony 185/65 x 14H Z Zawieszeniem Standardowym Układ ABS na wszystkie koła Bez osłon ochronnych Standardowe siedzenie przednie Bez Układu Sterowania Prędkością Bez Nagrzewnicy Pomocniczej Bez dod. nagrzewnicy SVO/DSO Bez czujnika zblizeniow.przy cof. Wyśw. dodatk. uk ostrz - wys. spec. Bez Autoalarmu Bez wewn. alarmu scan. Akumulator standardowy Z Czterema Głośnikami Bez telefonu Bez Zestawu Do Telefonu Z zest. dla palacza Z reflektorami halogenowymi Z ręczną reg.ust. reflektorów
|
|
|
|
#15 |
|
|
Co do spisu wyposażenia to by się zgadzało choć autoalarm mam to od samego początku myślałem że domontowany był bo piloty do alarmu nawet nie mają znaczków forda.
Czyli coś się zdrowo pochrzaniło z tymi światłami i nawet nie wiadomo czy po wymianie przełącznika na prawidłowy wszystko wróci do normy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Tak jak pisałem instalacja od przeciwmgielnych jest prosta jak budowa cepa. Tam nic nie ma oprócz przełącznika, kilku kabli oraz lamp. Jeśli przez przełącznik puszczałeś większy prąd niż przewiduje fabryka w końcu mu odbiło. A instalację tylko dobrze przejrzyj pod kierownicą i zobacz czy nikt nie mieszał w kablach.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Dobra to pytanie na szybko: który bezpiecznik wyciągnąć by przestały świecić te światła?
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Dobre pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a kto to wie jak masz to podłączone i czy w ogóle w tej instalacji jest jakiś bezpiecznik.
Jeśli fabrycznie to polecam wyjąc klapkę od bezpieczników pod kierownica i zerknąć na symbole od czego który bezpiecznik. Ford tak to pomyślał żeby nie trzeba było się uczyć bezpieczników na pamięć. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: SCANIA S500
Silnik: Duży :)
Rocznik: 2026
|
prawdopodobnie podpięte jest pod tylne przeciwmgłowe tylko u ciebie jest choinka ,sprawdz wyciąg od tylnego
|
|
|
#20 |
|
|
okazało się że przednie i tylne są podłączone pod ten sam bezpiecznik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko nadal zachodzę w głowę w jaki sposób to podłączył poprzedni właściciel?! mógł przednie podłączyć pomiędzy bezpiecznikiem a pokrętłem (bo w pokrętle nie ma nic dodatkowego, dorabianego) ale to nie tłumaczy dlaczego nagle zaczęły się świecić przednie a tylne nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dopiero gdy pociągnę za pokrętło to tylne się zapalą. Na razie jeżdżę bez tego bezpiecznika więc przeciwmgłowych nie mam. Mam nadzieję że jak uda mi się gdzieś zdobyć nowy przełącznik to wszystko wróci do normy. |
|
|
|