![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#901 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy Family
Silnik: 1.9
Rocznik: 2003
|
Witam dzis podpinałem pod kompa mojego Galaxy i okazało się że wyskoczyły mi dwa błędy:
1314 Sterownik silnika magistrala CAN brak sygnału - BŁĄD SPORADYCZNY 1409. Ten pierwszy myśle że powstał gdyż próbowałem zapalić go na zabezpieczeniu przed kradzieżą. A ten drugi to dziwnie zachowuje mi się webasto dymi na biało i nie rozpędza tak jak powinno. Pomocy
|
|
|
#902 |
|
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
Jakiej pomocy ci trzeba?
Na pierwszy błąd sam sobie odpowiedziałeś, zresztą jest sporadyczny, a drugi masz w sterowniku dogrzewacza, jak mam ci naprawić piec na taką odległość? Mamy na górze strony podwieszony temat; Dogrzewacz i Diagnostyka VAG , poczytaj najpierw i nie zakładaj wałkowanego juz tam, tego samego tematu! Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#903 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
marby007 pisz już tu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 30-10-2012 o 21:04 |
|
|
|
|
|
#904 |
|
ford::advanced
Model: Było Galaxy mk1 a jest LagunaII Grandtour
Silnik: Było 2.0 DOHC, potem 2.3 16V + lpg, a teraz 1.9dCi
Rocznik: 2002
|
Jak vagiem za pomocą polskiego vaga lub vag com odpowietrzyć pompę abs?
|
|
|
|
|
|
#905 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-09-2006
Model: Galaxy
Silnik: 1.9Tdi AFN
Rocznik: 1998
|
Znalazłem coś takiego :
Do poprawnego przeprowadzenia czynności odpowietrzania pompy ABS'u przy pomocy oprogramowania VAG-COM muszą być spełnione następujące warunki: ► Pojazd musi być podniesiony - koła nie mogą dotykać podłoża. ► Włączony zapłon ( w pozycji ON ) Odpowietrzanie pompy układu ABS w pojazdach: VW Golf, GTi, Jetta, Audi TT [Wybór] [03-ABS/hamulce] [Nastawy podst. - 04] Grupa "001" [Idź!] W tym momencie pompa systemu ABS powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Odgłosy uruchomionej pompy powinny być dobrze słyszalne. [Gotowe, powrót] ...i gotowe. |
|
|
|
|
|
#906 |
|
|
Dzięki serdeczne Grinio, ale też znalazłem ten opis i według niego nawet robiłem. Tylko, czy tak się robi w galaxy? W passacie zamiast 001 ustawia się 003 z tego co wyczytałem, a galaxy ma inny sterownik niż golf3.
A jak wyłączyć kontrolkę niskiego poziomu płynu spryskiwaczy, bo mruga mi, a ja nie mam tej opcji. Ostatnio edytowane przez kowal_ezg ; 23-11-2012 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#907 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-09-2006
Silnik: 1.9Tdi AFN
Rocznik: 1998
|
Jak pompa ABS ci pracowała przez ok 10sek to powinno być dobrze. z tego co się doczytałem to w autach które mają korektor siły hamowania trzeba lub wystarczy podnieść tylko tył samochodu żeby był ustawiony na minimum i wtedy odpowietrzać pompę.
Co do kontrolki to może sprawdź przewody przy czujniku albo dolej płynu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#908 |
|
|
Ja nie mam tej opcji wyposażeniowej. Czujnika tym bardziej nie mam.
|
|
|
|
|
|
#909 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Silnik: 1,9 tdi
Rocznik: 2000
|
szanowni koledzy czy ktoś z was zna może znaczenie błędów
18027 i P 1610 bede wdzięczny Bump: zapomniałem dodać galaxy 1,9 TDI 2000 rok |
|
|
|
|
|
#910 |
|
|
Witam wszystkich
Mam galaxy 2005r 1,9 tdi 130 ps proszę doradźcie jaki kabel oraz program do diagnostyki najlepiej kupić aby móc samemu diagnozować przede wszystkim chodzi mi o dogrzewacz. z góry dziękuję za odp pozdrawiam |
|
![]() |
| Tagi |
| diagnostyka , elektryka , interfejs diagnostyczny , kod |
|
|