Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Ka
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-12-2012, 18:37   #11
rysiek26
ford::amateur

Imię: Kuba
Model: Ka, Transit x2
Silnik: 1.3 - seria 60km moj 79km, 2,4 tdci 125 km seria moj 150 km, 2,0 tdci 125km jeszcze seria
Rocznik: 2000, 2004, 2005
Domyślnie Odp: Mechanizm szyb z ręcznego na elektryczny

siemka mam ten sam problem mianowicie mam wersje z klimą ale bez elektrycznych szyb a chce to zmienic kupiłem gotowy zestaw z innego ka oczywiscie wszystko oryginał wiązke podnosnik i przełacznik natomiast w moje ka nie jest przystosowane i do drzwi nie zostało doprowadzone zasilanie i tu moje pytanie jak to ugryzc od czego zacząc ??

rysiek26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2012, 18:49   #12
yaro666
ford::advanced

Imię: J
Model: KA
Silnik: 1.3i 60KM
Rocznik: 1998

Cytat:
Napisał rysiek26 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
siemka mam ten sam problem mianowicie mam wersje z klimą ale bez elektrycznych szyb a chce to zmienic kupiłem gotowy zestaw z innego ka oczywiscie wszystko oryginał wiązke podnosnik i przełacznik natomiast w moje ka nie jest przystosowane i do drzwi nie zostało doprowadzone zasilanie i tu moje pytanie jak to ugryzc od czego zacząc ??
z tego, co wiem, to sterowanie szybami odbywa się przez + i -, więc podłączasz zasilanie do silniczków, z silniczków do przełączników i gra.
yaro666 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2012, 19:10   #13
rysiek26

Silnik: 1.3 - seria 60km moj 79km, 2,4 tdci 125 km seria moj 150 km, 2,0 tdci 125km jeszcze seria

czyli co pociągnąc oddzielnie z jakiegos miejsca plus i mninus i tyle powinno działac wtedy ?? bo na przełacznik to juz pojdzie jak doprowadze do kostki zasilanie bo to jest oryginał z innej kaczki na fotkach przedstawiam skład mojego zestawu te okablowanie to chyba wiązka cała drzwi w tym elektryka szyb na jednej fotce opisałem wszystko mozecie teraz na podstawie tej foty z opisem napisac do czego podciagnac zasilanie zeby to miało rece i nogi jest tez foto kabelków przy przełaczniku opiszecie do ktorego co wielka prosba dzieki z góry

Bump: opisy sa ponumerowane jak bedziecie odpowiadac to piszcie do ktorego opisu odp
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMAG0001.jpg (91.6 KB, 36 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMAG0002.jpg (87.9 KB, 28 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMAG0003.jpg (91.5 KB, 26 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMAG0004.jpg (90.8 KB, 24 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez rysiek26 ; 02-12-2012 o 19:50
Stary 02-12-2012, 21:04   #14
yaro666

Cytat:
Napisał rysiek26 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czyli co pociągnąc oddzielnie z jakiegos miejsca plus i mninus i tyle powinno działac wtedy ?? bo na przełacznik to juz pojdzie jak doprowadze do kostki zasilanie bo to jest oryginał z innej kaczki na fotkach przedstawiam skład mojego zestawu te okablowanie to chyba wiązka cała drzwi w tym elektryka szyb na jednej fotce opisałem wszystko mozecie teraz na podstawie tej foty z opisem napisac do czego podciagnac zasilanie zeby to miało rece i nogi jest tez foto kabelków przy przełaczniku opiszecie do ktorego co wielka prosba dzieki z góry

Bump: opisy sa ponumerowane jak bedziecie odpowiadac to piszcie do ktorego opisu odp
masz tam kostkę 6 prawdopodobnie do sterowania zamkiem, 1 kostka z głośników, przełącznik i silniczek. wszystko jest oryginalne, tylko przełóż, ze schematu weź na jakich pinach jest zasilanie silniczka szyby i podepnij do złącza przy zawiasach drzwi. Poza tym kostki nie będą pasować w inne miejsca.

Ja zawsze biorę z okolic radia, bo tam jest dużo miejsca i wygodnie się pracuje. + po zapłonie masz z kostki świateł awaryjnych, masa będzie przy zawiasie drzwi i koniec roboty.

gorzej będzie z zamontowaniem tego, to jest na nitach.
Stary 02-12-2012, 21:26   #15
rysiek26

dzieki nity to nie problem nitownice posiadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-12-2012, 15:02   #16
umanek82
ford::beginner

Imię: Luk
Model: KA mk1
Silnik: 1.3i
Rocznik: '99

Ja przerabiałem bez wiązki w drzwiach sam wszystkie przewody dorobiłem.Zamiast nitów użyłem śrubek i nakrętek wszystko robiłem kilka miesięcy temu z wyciszeniem i wymianą głośników włącznie zeszło sie ok 8 godzin.U mnie w gniazdach był w stronę drzwi pociągnięte przewody oryginalnie dorobiłem aby piny w kostce w drzwiach nr9 to plus(fioletowo/niebieski) a nr2 to masa(czarny) dotyczy to drzwi kierowcy.Bardzo dobrze to widać jak zdejmiesz tapicerkę tam gdzie wychodzi kostka.Jakby coś to mogę rozrysować co i jak podpiąć.
umanek82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2012, 21:29   #17
rysiek26

spoko dzieki ja poprostu musze pociagnac plus i minus na silniczek i odzielnie jeszcze na przełacznik i wtedy bedzie to ulac przynajmniej powinno
Stary 04-12-2012, 09:43   #18
yaro666

Cytat:
spoko dzieki ja poprostu musze pociagnac plus i minus na silniczek i odzielnie jeszcze na przełacznik i wtedy bedzie to ulac przynajmniej powinno
chyba tylko na silniczek, czyli po prostu do głównej kostki przy zawiasach i po sprawie. przełącznik jest przerwą w obwodzie i nie musisz do niego specjalnie + i - dawać, gdyż to wszystko jest połączone razem.
Stary 04-12-2012, 17:13   #19
umanek82
ford::beginner

Imię: Luk
Model: KA mk1
Silnik: 1.3i
Rocznik: '99

masz tu schemat tak na szybko narysowany
http://imageshack.us/photo/my-images...nstalacji.jpg/
umanek82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem