Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|zachodniopomorska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-09-2012, 13:00   #301
AdamJ.
ford::advanced

Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Gdzie dobre warsztaty w Szczecinie

Przejedź się po tych trzech...powiedz co boli Twoją fokę...zobacz o powiedzą- na ile to wycenią...a później się tu wypowiesz jako mniej lub bardziej zadowolony klient.....

Skoro przeczytałeś kolego 30 stron to powinieneś wiedzieć gdzie jechać- zawsze alternatywą pozostaje Bemo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Powodzenia....

Acha jeszcze jedno- kto postawił diagnozę co do Twojego problemu? Może warto skonsultować się z fachowcem w pierwszej kolejności, lub robić u tego kto postawił taką diagnozę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 17-09-2012, 13:21   #302
superozy
ford::beginner

Imię: Daniel
Model: Focus ST170
Silnik: 2.0
Rocznik: 2004

Bemo... haha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale tylko na Pomorskiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-09-2012, 16:49   #303
mad
ford::average

Model: Passat
Silnik: Delta Machine
Rocznik: 25.07.2013.

Jedz do Ford Car.

"Starość zaczyna się wtedy kiedy wartość świeczek przewyższa wartość tortu"
mad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2012, 12:01   #304
Aros

Nie polecam nieautoryzowany serwisforda na Mierzynie ul. Welecka, naciągactwo straszne, zgłoszona usterka nie zlikwidowana w moim Ka, mimo kilku krotnej reklamacji i wyciągnięciu dodatkowej kasy, nadal brak poprawy, aż poczytałem te forum i sam sobie auto naprawiłem, toalna żenada odradzam !!!
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2012, 16:38   #305
mad

Model: Passat
Silnik: Delta Machine
Rocznik: 25.07.2013.

Napisz coś więcej- co było uszkodzone.

Teraz to wygląda (Zarejestrowany: 24-09-2012) jakby wpadła konkurencja i naskrobała jeden post.

"Starość zaczyna się wtedy kiedy wartość świeczek przewyższa wartość tortu"
mad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2012, 11:07   #306
sabaty
ford::amateur

Imię: Tomasz
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 2013

Witam
To kolejny mój wpis o polecanym warsztacie. Ostatnim razem chwaliłem Fordcar z Gryfińskiej, za zaslepienie EGR, którego się ponoć w moim silniku nie zaślepia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wszystko do tej pory gra jak trzeba. Teraz chciałbym polecić warsztat Ford Fach a w szczególności właściciela - Pana Norberta. Powiem tak - nigdy, nigdzie do tej pory nie spotkałem się z takim podejściem do klienta. Trafiłem do tego warsztatu na podstawie tego, ze ktoś tu wczesniej na forum pisał, ze "p. Norbertowi zależy". Postanowiłem się o tym przekonać i spotkałem sięrzeczywiście z fachowym podejściem. Przyjechałem ze stukami w układzie napędowym jak i w zawieszeniu. Moje podejrzenia co do lewego przegubu wewnętrznego okazały się trafne. Omówiem sięna wymianę całej półosi, ale okazało się, że tylko jeden z przegubów okazuje ślazy zużycia, więc tylko on został wymieniony, więc koszty spadły od razu o połowę. W innych warsztatach mechanicy od razu sę rwali do wymiany cąłej półosi, bo to najprościej i najwięcej kosztuje, a tu zostałem miło zaskoczony. Więc stuki w napędzie zniknęły. Pozostała kwestia stuków w zawieszeniu.
Kolejnego dnia zostawiłem auto znowu aby poszukano przyczyn tych stuków. Nic w zawieszeniu nie znaleziono więc podejrzenie padło na maglownicę. Pan Norbert powiedział, ze zobaczą, czy uda się jakoś zniwelować luzy, ale nie udało się (magownice trzeba będzie regenerowac lub wymienić na nową). Za cały ten poświęcony czas, rozkrecanie, skręcanie, diagnozę nie wzięto ode mnie ani złotówki bo... "problem nie został rozwiązany". Super podejście - zyskał w tym we mnie klienta na przyszłość.
Poza tym cierpliwie odpowiadał na wszystkie moje pytania i sugestie, co też nie jest zbyt częste.
No i na koniec, w większosci warsztatów (no może poza ASO) cięzko tak naprawdę poczekać w czasie naprawy w przyzwoitych warunkach. Tu jest mała, sympatyczna poczekalnia, telewizor, gazety, kawa / herbata - może drobiazg, ale cieszy.
Jednym słowem naprawdę polecam ten Warsztat i na pewno tam wrócę, jak cś będzie dolegało mojemu auto.
sabaty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-11-2012, 15:11   #307
alex1981

Domyślnie Re: Gdzie dobre warsztaty w Szczecinie

Witam moge polecic chlopaka ,ktory zajmuje sie naprawami od 10 lat zawsze naprawial moje auta ,a mialem ich sporo i nigdy nie mialem z nim problemu a co najlepsze to niejeden warsztat by zawstydzil znajomoscia usterek,jak ktos jest zainteresowany moge podac namiary do niego (piszcie prywatnie)pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-11-2012, 21:13   #308
Wodnik

Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2008

Ale chyba tu można podawać namiary, żeby w razie co, można było się wypowiedzieć na jego temat.
żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno,
by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.
(JP II)
Wodnik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-12-2012, 18:09   #309
marqus59
ford::amateur

Imię: Marek
Model: smax
Silnik: 2tdci
Rocznik: 2011

Jako ze jestem tutaj nowym posiadaczem smax-a chciałbym sie z Wami przywitac, a zarazem zapytać o dobry warsztat który naprawi mi dobrze i w miarę tanio abs.
marqus59 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2012, 14:05   #310
Novy911

Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2009

Ja polecam FordBrat i FordFach , ale tylko od strony mechanicznej. Bo niestety elektryka do tej pory nie znalazłem zaawansowanego :/ Może ktoś jest w stanie polecić jakiegoś cudotwórcę ?
Novy911 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania