![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: andrzej
Model: żonine Galaxy MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
mariozur skrobnij proszę parę słów o jakości tego dzieła , ja znalazłem coś co wyglądaj jak peiying a nazywa się toto inaczej - rzuć okiem na tą aukcję czy to może być to samo ?
ceny ne ebayu ok 240-260 funciaków (z kamerą ) + przesyłka , więc trochę jednak poniżej ceny peyinga o ile dobrze liczę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czy z tego opisu i zdjęć dookoła można sadzić ze to to samo ? na ebayu sa jakby rożne modele (niby różni producenci) czegoś co wygląda od frontu podobnie na tym forum ktoś z kolegów odniósł się krytycznie do jakości wykonania i jakości toru audio - ja właściwie z tym jest na Twoje ucho ? czy sterowanie z kierownicy daje się zaprogramować tak jak piszą ? pozdrawiam Andrzej PS podróbka podróbki to byłoby już swoiste kuriozum , ale wszystko jest możliwe :-) Ostatnio edytowane przez DrAndrzej ; 05-01-2013 o 21:51 Powód: błąd |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Zygi
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
mam nie małe doswiadczenie co do nawigacji ze wzgelwdu na firme jaką prowadze (sprzedaz nawigacji samochodowych) i powiem Ci ze jak masz kupic chnskie ****o to lepiej kup pioneer F9220bt lub zenec ze-nc3810d niz jakiegos Peiying ze wzgledu na wsparcie aktualizacji systemu jak i map! sprzedaje i instaluje rocznie około 300 nawigacji i wiekoszoc z moich klientów woli zapłacic 100f wiecej i miec porzadny renomowany sprzet niz chinszczyzne która ma probelmy z komunikacją BT lub ustawieniem ostrosci kamery jak wyzej poscie pisze mariozur to jest podobna sytuacja jakys kupił podróbe iphone gdzie musisz kilkakrotnie klikac w ekran tel. aby zadziałała aplikacja. przeglądaj lub skontaktuj sie z uzytkownikiem majki360 an alledrogo sprawie zenec lub pioneer dla forda.
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2007
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2008
|
To radyjko choć podobne trochę się różni. Ja ze swojego jestem zadowolony, jakość dźwięku dość dobra, wiadomo jak ktoś by chciał to do wszystkiego można się przyczepić, jeśli chodzi o mapy to nie ma problemu z aktualizacją , radio czyta wszystkie(windows nt) , a aktualizowanie zależy tylko od właściciela czy ma aktualną licencje. Z kamerą mam problem po zmroku bo posłuchałem się kolegi żeby zamontować zwykłą bez podczerwieni. W komplecie była kamera ale nie chciałem robić otworów a tą co mam jest w miejscu lampki od tablicy rejestracyjnej
Bump: I sterowanie w kierownicy działa bez problemu |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafal
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2009
|
Witam, no to i ja wtrącę swoje 3 grosze:
peiyng 9931 - mam w Mondeo mk4 (pełny pakiet elektryczny) i: Często mam problemy żeby się radio włączyło - jakaś wada CAN busa - oczywiście Chińczycy maja to w nosie i nie ma żadnego nowego firmware - i to jest główna wada tego sprzętu. Trzeba robić magiczne sztuczki żeby to załączyć np. zamknąć drzwi włączyć czuwanie alarmu, ponownie wyłączyć i sprawdzić czy "załapie" Opcja ściemnienia jest kiepska - w nocy "daje po oczach" a samochody z naprzeciwka widzą Twoją podświetloną twarz. Dźwięk jest tylko w jednym kanale tzn. jak "gada" mapa to wycisza radio, a jak używasz AutoMapy to "obcina" pierwsze sylaby komend bo nie nadąża z przełączaniem. Regulacja głośności to koszmar - skala idzie do chyba 15, ale za głośno jest już przy 5 - więc nie da się wyciszyć tak żeby nie drażniło. Jeżeli w czasie regulacji głośności radia akurat wystąpi komunikat z Automapy to w ułamku sekundy ustawiona głośność przechodzi na Lektora i rozregulowuje się ustawienie dla AM - wszystko przez to że skala regulacji pozostaje ja ekranie jeszcze jakieś 8 sekund po tym jak skończyłeś ją regulować. Podczas jazdy przy odtwarzaniu DVD (to rozumiem) lub muzy z USB (tego nie rozumiem) na ekranie widać napis "patrz na ekran" - błędne tłumaczenie bo powinno być "patrz przez szybę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie na ekran" - co bardzo denerwuje i trzeba włączać ściemniacz ekranu. BT ok , ale mikrofon tak kiepskiej jakości że rozmówca nic nie słyszy i trzeba krzyczeć do radia - oczywiście brak regulacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli chodzi o WIN Ce to jest OK - odtwarza wszystkie znane programy nawigacyjne, ale system jest chyba jakiś Linuxowy i parametryzacja Win Ce nie wpływa na radio - może i dobrze, ale system pierwotny radia o nazwie MOSES 2.19 jest praktycznie niedostępny . No i dystrybutor - Lechpol - nie odpowiadają na pytania, nie wiadomo czy jest jakieś wsparcie techniczne / softwarowe - już kilkakrotnie o tym pisali inni użytkownicy. Osobiście - nie polecam - co tanie to drogie. I to tyle - jakieś pytania - dawajcie |
|
|
|