![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
zbiorniczek jest ten sam co do ukl. hamulcowego. jest w okolicach podszybia ma bialy kolor z czarna nakretka do ktorej wchodzi kostka z kablem zeby go odkrecic nalezy odpiac kostke.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Donat
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2016
|
Panwowie czy ktoś może jednoznacznie odpowiedzieć jaka jest pojemność tego układu (hamulcowy/sprzęgłowy) w mk1 przejściówce 1.8 tddi ? bo jak czytam co piszą wszędzie to już teorie od 0,4 do 2 l znalazłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Witam
Ja na wymianę kupuję 1 litr i zostaje w pojemniku ok. 200 ml. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus I
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Witam.
Muszę odświeżyć temat ponieważ niestety mam problem z pompą sprzęgła:-( Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wymiany tylko tego elementu zaznaczonego na zdjęciu (biały element) czy muszę wymienić całą pompę? ZDJĘCIE SKOPIOWANE OD UŻYTKOWNIKA Grzegorz PL W CELU ZAZNACZENIA ELEMENTU O KTÓRY PYTAM PONIEWAŻ NIE WIEM JAK SIĘ TO FACHOWO NAZYWA. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-07-2011
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
|
nie możliwości - całośc jest ładnie zgrzana - nie można rozkleić - kiedyś stara przeciąłem piłką do metalu - w środku dwa oringi - czyli kupa ****a za 200 pln
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
dzięki za odpowiedz.
A jeszcze jedno pytanko. Tego całego czarnego co się łączy z zielonym tez nie można wymienić, tylko całość? Jakiej firmy polecacie pompy?? Opłaca się kupić używane czy brać pod uwagę tylko i wyłącznie nowe? |
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
Jeżeli kupisz używkę, nigdy nie będziesz wiedział, jak długo pociągnie. Ja kupiłbym Luk'a (oryginały drogawe jakoś).
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Na allegro jest WYSOKIEJ JAKOŚCI POMPA SPRZĘGŁA PRODUKCJI RENOMOWANEJ NIEMIECKIEJ FIRMY LCC. Czy warto kupować ją?? Jest w miarę tania bo tylko 91 zł, nowa i ma gwarancje
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
Jest takie przysłowie - chytry traci dwa razy. Kiedyś przekonałem się o tym osobiście, kupując tanią pompę wody.
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
Jaki najlepiej kupić płyn?? Czy ktoś może wie jakie klucze są z grubsza potrzebne do tej operacji?
|
|
|
|