Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|małopolska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-12-2012, 10:50   #11
Muscron2000
ford::average

Imię: Artur
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0-QXWA-143KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Dobra stacja paliw Kraków i okolice

Ja leje na Bonarce ON i do Nissan PB, mam po drodze z pracy cena przystępna i jak narazie żadnych kłopotów. Tak już jest 2 rok

Muscron2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-01-2013, 21:20   #12
FIoLO
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008

ja jak mi sie trafi akurat trasa do krakowa to tankuje na stacji pod bonarka i jest ok. Cena ON w krakowie na tej stacji i na stacjach w Brzesku to roznica ok 40 gr a zawsze leje pelny bak wiec robi roznice. A sie okazuje,że w Brzesku 4 komercyjne stacje Orlen, statoil i shell (przy e4) i bp przy drodze na nowy sacz codziennie rano ustalaja cene paliwa na dany dzien - wiem bo mam znajomego na statoilu i sie pochwalil wiec....?
FIoLO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-01-2013, 23:03   #13
Muscron2000

Imię: Artur
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0-QXWA-143KM
Rocznik: 2010

Na Bonarce jest paliwo Orlenowskie, praktycznie codziennie można spotkać beke z paliwem właśnie z Orlenu
Muscron2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-01-2013, 09:16   #14
FIoLO

Cytat:
Napisał Muscron2000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Bonarce jest paliwo Orlenowskie, praktycznie codziennie można spotkać beke z paliwem właśnie z Orlenu
No dokładnie tak jak mówisz ile razy tankuje to zawsze jest beczka z Orlenu
Stary 10-01-2013, 21:47   #15
pablo_kokul
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Focus 2
Silnik: 1,8 tdci 115KM
Rocznik: 2006

JA tankuje ON na Neste najczęściej koło ronda Czyżyńskiego i nie było problemów z odpalaniem w zimie ani tez innych problemów.
pablo_kokul jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2013, 10:07   #16
FIoLO

Cytat:
Napisał pablo_kokul Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
JA tankuje ON na Neste najczęściej koło ronda Czyżyńskiego i nie było problemów z odpalaniem w zimie ani tez innych problemów.
jak chodzi o Neste to powiem tyle że tankowałem tam kilka razy poprzednie auto ale benzynę i spoko ale kumpel tankował tam Megane i zatarł silnik miał faktury i opinie serwisu więc doszedł swoich praw i oddali mu kasę za remont
Stary 09-05-2013, 00:33   #17
jokerr

Imię: Adrian
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1,6 TI VCT
Rocznik: 2005

Witam, może jakieś nowe rankingi? 98 czy 95? co z lpg?
jokerr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2013, 14:32   #18
lgtm

Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

Ja ostatnio kupiłem ON na stacji Shell koło Ikea i komputer pokazał zasięg 840 km. Myślałem, że coś mu sie pomyliło bo z reguły pokazywał około 1100 km na pełnym baku (70 litrów). Niestety zasięg nie uległ zmianie i po przejechaniu 810 km (głównie autostradą) musiałem znowu odwiedzić stację.
Tym razem zatankowałem ON Regular na stacji BP w Niemczech. Komputer wskazał zasięg 1096 km - mnie udało sie przejechać koło tysiąca.
Ostatnie tankowanie miałem w UK na stacji Shell, gdzie kupłiem ON V-Power Nitro+. Tym razem na wyświetlaczu pokazało się ponad 1300 km. Na razie przejechałem 260 km i zasięg nadal utrzymuje się powyżej 1000 km.

Wniosek taki, że nie ma co kupować tańszego paliwa bo zrobi się na nim i tak mniej kilometrów. Dziwi mnie tylko ta ogromna różnica w kilometrach - może tańszy ON na Shellu w PL nie jest taki jak być powinien. Więcej tam nie zatankuję.
lgtm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2013, 17:23   #19
Tomek 1.9

Cześć Panowie, od kiedy zacząłem sprawdzać stacje w Krakowie, głównie Huta odkryłem że najlepiej sprawdza się shell na igołomskiej, leje tam nitro+ za ponad 6zł ale uważam że warto, w porównaniu do lotosa na os.Tysiąclecia różnica jest ogromna, lotosa odradzam każdemu trochę lepiej jest na orlenie, wszędzie leje to lepsze paliwo, bp na bora też spoko ale zawsze jadąc igołomską wjeżdżam na shella i tą stację mogę polecić.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2013, 13:48   #20
anijak
ford::amateur

Imię: Anija
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007

Ja mam blisko akurat do Bp na kapalence i tam najlepsze paliwo mają tak mi się wydaje. Jeszcze czasem gdzieś po drodze ale raczej na bp lub orlen.

Zasady postowania