![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-01-2013
Model: transit
Silnik: 2.5
Rocznik: 1990
|
Witam wymieniam właśnie w swoim traszicie z 90 roku rozrusznik. Stary był już w bardzo kiepskim stanie wiec postanowiłem zakupic drugi.I mam takie pytanie bo udało mi sie już znaleść drugi, jest on nowszego typu i w zębatce od będiksu jest 13 zębów a w tym starym jest 12. Czy bedzie on pasował w miejsce starego?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Będzie pasować - zębniki w rozruszniku Boscha mają 12 zębów, a w Visteonie 13.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-01-2013
Silnik: 2.5
Rocznik: 1990
|
dzięki za odpowiedz bede go montował dopiero w przyszłym tygodniu ale myślałem że będe musiał go oddać jak nie będzie pasował.A jeszcze takie jedno pytanie, bo on właśnie jest dużo mniejszy niż ten stary ale podobno ma kręcić szybciej i lepiej?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
- wymył dokładnie i wirnik i stojan w płuczce - sprawdził/zmienił tuleje - sprawdził/zmienił bendiks - nasmarował - zmienił stycznik to też kręciłby bardzo dobrze. Nic nie jest wieczne...
|
|