Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-01-2013, 13:54   #1
m@ciek
ford::amateur

Imię: Maciek
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 2.0 16v
Rocznik: 1998
Domyślnie Prośba o pomoc w wycenie mojego Mk2

Cześć

Myślę, że to odpowiedni dział na taki temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Generalnie do marca planuję zmianę mojego Mondeo Mk2 na coś młodszego - być może będzie to jakieś ładne Mk3, zobaczymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Patrząc na ceny na Allegro i OtoMoto tak naprawdę można zgłupieć - są tak wielkie rozbieżności cenowe, że szok. Chciałbym Was prosić o pomoc w realnej wycenie mojego Mondeo. Ile Waszym zdaniem mogę realnie wołać za ten samochód?

Auto z 1998 r, sprowadzone z Holandii do Polski w 2008 r. Jestem jego drugim właścicielem w kraju. Silnik 2.0 16v Black Top (czyli ten montowany w Focusach), wersja GHIA wyposażona m.in w klimatronic SATC, Check Panel, komputer Trip, el. szyby, el. lusterka, halogeny, 2xAirBag i inne. Samochód sprawny, do wymiany jest jedynie sonda lambda i zawór par paliwa co zrobię przed sprzedażą (sondę już zakupiłem).

W zeszłym roku robiłem blacharkę tzn reperaturki nadkoli po obu stronach, wymieniłem zderzak na nowy bo stary był pęknięty. Teraz nic nie gnije, auto zostało solidnie zabezpieczone, lakier został idealnie dobrany tak, że nic nie widać. Za samą blacharkę dałem prawie 2k zł. Samochód ok 5k km temu miał robiony mały przegląd czyli olej, filtry, świece.

Samochód będę chciał sprzedać na "zimówkach".

Ile Waszym zdaniem można dostać za takie Mondeo dzisiaj?

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Maciek

m@ciek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2013, 14:18   #2
mmmk
ford::professional

Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Prośba o pomoc w wycenie mojego Mk2

mam podobny problem. szczerze?? myślę,ze coś pomiędzy 2000 a 3000 zł. zainteresowanie mk2 jest już znikome a i tak polowa będzie marudzić, ze nie ma LPG. wyposażenie?? w tym roczniku ewentualnie decyduje o tym czy ktoś będzie chciał akurat ten samochód obejrzeć zamiast jakiegoś golasa. filtry itp pewnie i tak każdy po zakupie będzie sobie chciał wymienić wiec na cenę sprzedaży nie ma to żadnego wpływu... wymieniony zderzak?? zazwyczaj przy zakupie albo jest cały i się o tym nie mówi albo się zbija cenę na jego naprawę (przedni tez zmieniałem parę miesięcy temu a tylny ciągle czeka.... tylko koszt tego to pewnie ponad 20% realnej wartości samochodu wiec jeżdżę z pękniętym). ja swoim jeżdżę puki się trzyma (dzisiaj nawet przeszedł przegląd bez żadnych zastrzeżeń) gdybym miał w nim zrobić wszystko co trzeba (rozrząd,zderzak czyszczenie i pranie tapicerki i parę innych rzeczy) musiałbym wrzucić w niego ze 3000 zł co przekracza jego wartość... wiec albo pójdzie za mniej niż 2000 zł albo oddam go na złom. sprzedawać samochodu przez pol roku nie zamierzam...
Stary 18-01-2013, 14:53   #3
m@ciek

No mój akurat LPG posiada. Podobne sztuki do mojej widziałem zarówno za ok 6k zł jak i za 3,5k zł. Jakbym miał go oddać poniżej 4k zł to trochę mi go szkoda tym bardziej, że jest w dobrej formie jak na swój wiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-01-2013, 18:43   #4
koni53
ford::beginner

Imię: konrad
Model: Renault Scenic
Silnik: 1.9 dTi
Rocznik: 1999

witam.jestem nowy na tym forum,ale problemy podobne.ja swojego nie sprzedaję,bo mi szkoda.po prostu-zrobiłbym komuś dwie przyjemności.raz-sprzedasz komuś za grosze dobre auto,a po drugie-kupisz nie wiadomo co,prawda?mój mondek podobnie jak twój 98' import holandia w 2009,hatchback ghia-wszystko oprócz skór no i v6 pod maską z lpg.swojego wyceniłbym na jakieś 6 tyś.nie zarobię juz na nim,wolę jeżdzić aż się rozleciGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..a twój?wystaw go miedzy 4-5 tyś.,zobaczysz jaki będzie odzew,ceny są umowne.moim zdaniem jeśli ktoś szuka auta-nie wraku-na pewno nie szuka samochodu za 2 tyś.

Ostatnio edytowane przez koni53 ; 18-01-2013 o 18:47
koni53 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2013, 22:00   #5
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Na Twoim miejscu grubo przemyślał bym sprzedaż. Ile za niego weźmiesz??5-6 tys.?
Masz akurat fajną wersję z silnikiem, który jest poszukiwany w tych autach i do tego lpg jest dodatkowym atutem.
Znasz auto i wiesz co masz. Mk3 kupisz i tak naprawdę nie wiesz na co trafisz..
Stary 19-01-2013, 18:42   #6
m@ciek

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Twoim miejscu grubo przemyślał bym sprzedaż. Ile za niego weźmiesz??5-6 tys.?
Masz akurat fajną wersję z silnikiem, który jest poszukiwany w tych autach i do tego lpg jest dodatkowym atutem.
Znasz auto i wiesz co masz. Mk3 kupisz i tak naprawdę nie wiesz na co trafisz..
Zgadza się ale myk w tym, że prawdopodobnie na marzec będę potrzebował samochód na firmę i to raczej kombi więc Mk2 już się nie sprawdzi jako samochód do pracy a poza tym nie wrzucę go w koszta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 22-01-2013, 15:11   #7
m@ciek

Tak się zastanawiam - do wymiany mam zderzak i maskę (wynik delikatnej stłuczki), lampy i grill są całe. Jak myślicie dostanę godną kasę z takimi uszkodzeniami? Zderzak jest obecnie posklejany a z maską taką jak jest obecnie spokojnie póki co można jeździć. Myślę czy z takimi uszkodzeniami dostałbym 3k zł do ręki - jak sądzicie?
Stary 22-01-2013, 16:16   #8
mmmk
ford::professional

Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005

zderzak w podróbie polakierowany od tego gościa co ja kupowałem na allegro jakieś 230 zł. bo tego co masz pewnie się nie kalkuluje naprawiać. 3 tys?? pewnie tak. ja dzisiaj bylem w komisie oglądać mk3 i mojego wziąłby w rozliczeniu za jakieś 2000 a przecież musi na nim zarobić. tylko ciekawe ile czasu trzeba czekać na klienta na mk2... i czy chce ci się czekać
Stary 22-01-2013, 20:06   #9
m@ciek

Cytat:
Napisał mmmk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zderzak w podróbie polakierowany od tego gościa co ja kupowałem na allegro jakieś 230 zł. bo tego co masz pewnie się nie kalkuluje naprawiać. 3 tys?? pewnie tak. ja dzisiaj bylem w komisie oglądać mk3 i mojego wziąłby w rozliczeniu za jakieś 2000 a przecież musi na nim zarobić. tylko ciekawe ile czasu trzeba czekać na klienta na mk2... i czy chce ci się czekać
Auto wystawione. Mam nadzieję, że pójdzie w dobre ręce do kogoś kto doprowadzi go do stanu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ile trzeba czekać na klienta na Mk2? Zobaczymy. Ale patrząc na zainteresowanie autami w Polsce to auta właśnie w takich cenach idą najszybciej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zasady postowania