![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010
|
![]()
W sumie jak w temacie - potrzebuję informacji czy turbina w foce mk1 1.8 tdci posiada zmienną geometrię łopatek. Taka jak z tej aukcji dla przykładu:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub ta: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-10-2010
Model: focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
![]()
Ta druga jest od TDDI, a to oznacza, ze nie ma zmiennej geometri, ale niech koledzy mnie poprawia jesli sie myle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: Roman
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.6 Diesel
Rocznik: 2013
|
![]()
Uwazaj na uzywki.Dlaczego?A napisze ci ze mam kontak z ludzmi ktorzy zabieraja czesci te ktore my w Norwegi wyrzucamy na zlom.Np turba ktore najczesciej sa przeznaczane do wymiany przy bledzie przeladowanie cisnienia.Ja akurat z czesciami do Forda nie mam stycznosci ale z VW jak najbardziej.Te czesci sa sprzedawane na gieldach samochodowych i napewno tez aledrogo.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#4 | ||
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: 12-10-2010
Model: focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
![]()
[QUOTE=ministerq;1940177]Przecież obie wyglądają identycznie?
Ta druga ma przewod olejowy razem z powrotem i okragle wejscie na chlodnice spalin EGRa, a wiec to jest Turbosprezarka ze stala geometria od TDDI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
Druga ma gruchę ustawioną pod takim kątem, że jej sztanga idzie wzdłuż osi turbiny do dźwigni zaworu upustowego, którego komory na kolektorze nie można przeoczyć. Króciec gruchy ma założony krótki wężyk ciśnieniowy, sterujący układem na zasadzie sprzężenia zwrotnego: wylot sprężarki - membrana... I tyle.
![]() |
![]() |
#7 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-01-2013
Model: Różne
Silnik: Różne
Rocznik: Różne
|
![]()
Witam,
tak turbosprężarka do focusa 1,8 TDCi ma zmienną geometrię. Według wszelkich znaków szczególnych kryje się ona pod pierwszym podanym linkiem. Drugi link prowadzi do turbosprężarki z 1,8 TDDi (z zaworem upustowym). Pozdrawiam.