Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-02-2013, 15:21   #331
andjak
ford::amateur

Model: Ford Focus II GHIA kombi
Silnik: 2.0 TDCi 136 KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

W FF2 z 2006 z fabrycznymi xenonani po podpięciu ELMconfig w module GEM na 3 stronie konfiguracji przy HID lamp mam nie zaznaczony checkbox. I mam pytanie czy tak ma być czy należy to zaznaczyć.

andjak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2013, 22:51   #332
Joshpl
ford::beginner

Imię: Josh
Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał andjak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W FF2 z 2006 z fabrycznymi xenonani po podpięciu ELMconfig w module GEM na 3 stronie konfiguracji przy HID lamp mam nie zaznaczony checkbox. I mam pytanie czy tak ma być czy należy to zaznaczyć.
Dołączam się do pytania, tyle że u mnie jest to w C-maxie przedlifcie

Dodatkowo chciałem aktywować chwilowe spalanie, ale po odczycie HEC domyślnie mam zaznaczone Trip Computer, chwilowego w menu jednakże nie ma. Coś robię źle?

Gdzie wyłączało się dźwięk spadku temperatury otoczenia (żółta i czerwona śnieżynka)?

Z ciekawostek aktywowałem w HEC opcję "This provides ESP checkbox in Main menu". W menu doszły opcje wyboru trybu jazdy (Optymalny, Komfortowy i Sportowy) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Joshpl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2013, 23:35   #333
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał Joshpl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo chciałem aktywować chwilowe spalanie, ale po odczycie HEC domyślnie mam zaznaczone Trip Computer, chwilowego w menu jednakże nie ma. Coś robię źle?
trip computer - instant fuel powinno pomóc
Cytat:
Napisał Joshpl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzie wyłączało się dźwięk spadku temperatury otoczenia (żółta i czerwona śnieżynka)?
tylko zegary poFL i z wersją rom nie większą niż 509
Cytat:
Z ciekawostek aktywowałem w HEC opcję "This provides ESP checkbox in Main menu". W menu doszły opcje wyboru trybu jazdy (Optymalny, Komfortowy i Sportowy)
wyłączanie ESP w menu zegarów to też tylko z poFLowy pompą ESP
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2013, 23:43   #334
Joshpl

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trip computer - instant fuel powinno pomóc
Własnie nie pomaga, domyślnie po sczytaniu z auta mam to zaznaczone, ale opcji w menu auta nie widzę :/

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyłączanie ESP w menu zegarów to też tylko z poFLowy pompą ESP
Czyli rozumiem, że w menu mam tryby jazdy do wyboru, ale nic nimi nie ustawię?
Stary 04-02-2013, 22:55   #335
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011

Cytat:
Czyli rozumiem, że w menu mam tryby jazdy do wyboru, ale nic nimi nie ustawię?
Tryb wyboru profilu jazdy, o którym tu piszesz jest związany z trybem działania elektrohydraulicznego wspomagania kierownicy EPHAS. Dostęp do tego parametru jest możliwy poprzez ELMconfig (HEC->Configuration->Page 2-> rozwijana lista Steering).
Ja aktualnie mam jeszcze założone zegary przed FL bez komputera i udało mi się skutecznie zmienić ten parametr z Comfort na Normal. W zegarach po FL dostęp do tego ustawienia jest możliwy z poziomu menu komputera, jednak w opcjach konfiguracji zegarów można wyłączyć wyświetlanie tego ustawienia (tak jest w egzemplarzu, który nabyłem).

Ustawienie "ESP checkbox in Main menu" w zegarach poFL odpowiada za pojawienie się/ukrycie funkcji aktywowania/deaktywowania ESP poprzez menu komputera (jeżeli samochód nie ma ESP taka opcja w menu komputera jest zupełnie zbędna).

Jak rozumiem masz przedliftingowe zegary z komputerem i u Ciebie aktywowanie tej opcji spowodowało, że w menu pojawił się tryb wyboru profilu działania wspomagania kierownicy, którego wcześniej nie miałeś. Jeżeli nie jest to jakiś błąd oprogramowania to oznacza, że w zegarach przed i po FL tak samo zostały zakodowane dwie różne opcje, czego twórca ELMconfiga nie zaznaczył w opisie tego ustawienia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teisejas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-02-2013, 23:04   #336
Joshpl

Cytat:
Napisał Teisejas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak rozumiem masz przedliftingowe zegary z komputerem i u Ciebie aktywowanie tej opcji spowodowało, że w menu pojawił się tryb wyboru profilu działania wspomagania kierownicy, którego wcześniej nie miałeś. Jeżeli nie jest to jakiś błąd oprogramowania to oznacza, że w zegarach przed i po FL tak samo zostały zakodowane dwie różne opcje, czego twórca ELMconfiga nie zaznaczył w opisie tego ustawienia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na to wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Żeby była jasność mam zegary przedliftowe z małym wyświetlaczem.
Stary 05-02-2013, 00:22   #337
mayak
FCP member

Cytat:
Żeby była jasność mam zegary przedliftowe z małym wyświetlaczem.
ale mam nadzieję że NIE takie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
Stary 05-02-2013, 07:35   #338
Joshpl

Nie nie, mam dokładnie takie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-02-2013, 09:04   #339
mayak
FCP member

to dziwne, właśnie takie miałem z fabryki (dopóki nie zmieniłem na poliftingowe) i był pełen komputer pokładowy: spalanie chwilowe i średnie, zasięg, tyle że moje były z roku 2007

masz jeden pretekst więcej do zamiany na zegary poliftingowe! ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])
Stary 05-02-2013, 16:45   #340
kris1978
ford::advanced

Model: S-MAX mk2
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2016

witam
czy mogę w moim c-max z 2009 roku z czujnikiem zmierzchu aktywować za pomocą tego programu i nie przerobionym kablem światła skandynawskie bez dodatkowych kabli przekazników
pozdrawiam
kris1978 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania