Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-02-2013, 01:06   #341
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał kamilsar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...reasumując nie ma możliwości w domowych warunkach wgrać sobie polskie menu do tej nawigacji
Jeśli czytasz ten wątek ze zrozumieniem, to przecież zauważyłeś, że nie ma z tym żadnego problemu:
- bierzesz wypijasz pifko..
- następnie piszesz na ładnych, czystych karteczkach polskie menu według własnego upodobania i dotychczasowych przyzwyczajeń (trzeba uważać aby nie narobić błędów ortograficznych - ach to pifko... - bo będzie głupio przed pasażerką;
- następnie starannie wkładasz owe karteczki do napędu CD
- wypowiadasz GŁOŚNO I WYRAŹNIE - w miarę możliwości (ach to pifko...) - ABRA KADABRA...

i gotowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 08-02-2013, 18:05   #342
kamilsar
ford::amateur

Model: ford Focus TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli czytasz ten wątek ze zrozumieniem, to przecież zauważyłeś, że nie ma z tym żadnego problemu:
- bierzesz wypijasz pifko..
- następnie piszesz na ładnych, czystych karteczkach polskie menu według własnego upodobania i dotychczasowych przyzwyczajeń (trzeba uważać aby nie narobić błędów ortograficznych - ach to pifko... - bo będzie głupio przed pasażerką;
- następnie starannie wkładasz owe karteczki do napędu CD
- wypowiadasz GŁOŚNO I WYRAŹNIE - w miarę możliwości (ach to pifko...) - ABRA KADABRA...

i gotowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Doceniam radę kolegi niestety u mnie nie działa... Przeczytałem ten wątek i poza [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Może znajdzie się prawdziwy czarodziej i pomoże...
Pozdrawiam
kamilsar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2013, 20:34   #343
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał kamilsar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Może znajdzie się prawdziwy czarodziej i pomoże...
Jeśli chodzi o czarodziejów i magików, to Kolega pomylił forum - polecam np. to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Na naszym wystarczy logiczne myślenie i używanie szukajki.
Stary 08-02-2013, 21:11   #344
kamilsar

Model: ford Focus TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCi

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o czarodziejów i magików, to Kolega pomylił forum - polecam np. to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Na naszym wystarczy logiczne myślenie i używanie szukajki.
Kolego skończmy te osobiste wycieczki bo to forum chyba nie do tego służy. Faktycznie dzięki szukajce znalazłem dużo tekstu a mało treści także jeszcze raz dziekuję za dobre rady.

Jeśli komuś udało się zainstalować polski język bede wdzięczny za poradę.
kamilsar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-02-2013, 01:18   #345
tedi_k
FCP member

Cytat:
Kolego skończmy te osobiste wycieczki bo to forum chyba nie do tego służy.
Osobiste wycieczki???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
logiczne myślenie = jak by to było wykonalne, to by było opisane i wszyscy byśmy mieli to zainstalowane a nie odsyłali do "uczymy auta polskiego"... Trochę szacunku dla inteligencji pozostałych forumowiczów nigdy nie zawadzi...
użycie szukajki = wpisuje się np. "navi język polski", i dostaje ok. 25 wątków, w których (W KAŻDYM DOTYCZACYM TEMATU) jest napisane, że się nie da - ewentualnie przez "uczymy auta polskiego"...

Coś w tej sprawie jeszcze trzeba dodawać? Nadal Kolega zamierza czekać na "magika"? Powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 10-02-2013, 22:27   #346
meteorolog

Imię: Adam
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009

Witam. Jestem od kilku tygodni posiadaczem Mondeo MK4 z 2009 r. Na obecna chwilę przeprowadziłem aktualizacje modułu BT i faktem jest mój iPhone "śpiewa" bez podłączenia wyjścia słuchawkowego. Sprawdziłem jeszcze dokładna datę produkcji mojego MK4 i wyszło że maj 2009. Wobec tego wpadł mi do głowy pomysł uruchomienia kamerki cofania. Niestety jestem zmuszony zacząć od wyjęcia FX - a i sprawdzenia jaki to konkretnie model, czy ma wejście video ( zielone gniazdo) to wyczytałem z tutejszego forum. Problem z jakim muszę się zmierzyć to wyjęcie tego radyjka. Sposobu już tu nie znalazłem, ale znalazłem w innym miejscu. Tu podam link dla innych którzy maja zamiar wyjąć FX z swojego auta. Link odnosi się do mondeo MK4
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pozdrawiam
meteorolog jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-02-2013, 23:15   #347
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał meteorolog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..., czy ma wejście video ( zielone gniazdo) to wyczytałem z tutejszego forum. Problem z jakim muszę się zmierzyć to wyjęcie tego radyjka.
Jeśli navi jest fabryczna i fabrycznie nie było kamery, to masz szansę wynoszącą 0,0003%, że znajdziesz wejście wideo...
Miłego demontowania i powodzenia - trzymam kciuki! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-02-2013, 14:02   #348
Coneks
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.6 TDCI

Cytat:
Napisał meteorolog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przeprowadziłem aktualizacje modułu BT i faktem jest mój iPhone "śpiewa" bez podłączenia wyjścia słuchawkowego
Czy dobrze rozumiem że puszczasz muzykę w iPhonie i przez BT masz to w car audio?
Jak zrobiłeś aktualizacje BT?
Coneks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2013, 15:11   #349
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał Coneks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy dobrze rozumiem że puszczasz muzykę w iPhonie i przez BT masz to w car audio?
Jak zrobiłeś aktualizacje BT?
Kolega napisał, że "śpiewa bez podłączenia wyjścia słuchawkowego" czyli po USB. Przed aktualizacją potrzebny był specjalny kabel USB/AUX.
O aktualizacji modułu BT/VC jest cały wątek - wystarczy użyć szukajki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A tu jest o streamingu z iPhone po BT [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - niestety u mnie np. nie działa mimo wszelakich aktualizacji...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 11-02-2013 o 15:18
tedi_k jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-02-2013, 11:22   #350
Coneks
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.6 TDCI

Czyli jeżeli mam u siebie BT/VC bez USB to nie mam szans na streaming audio?
Coneks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja

Zasady postowania