![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-09-2012
Model: Galaxy
Silnik: 1.9TD 116KM
Rocznik: 2001
|
Witam ; )
Najkrócej mówiąc nie działa mi wstęczny bieg w automatycznej skrzyni biegów. Kiedyś miałem podobny problem, lecz z biegiem trzecim. Wiem w jaki sposób naprawić skrzynie ale nie mam pojęcia jakie te elektrozawory muszę zamówić i ile. Dokłądniej to chciałem zapytać :elektrozawory z jakimi kolorami odpowiadają mi za bieg wsteczny. Czy to jest jeden elektrozawór odpowiedzialny czy więcej? Z góry dziękuję za dobre i rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam ; ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-11-2009
Model: CITROEN
Silnik: 1.4 HDI
Rocznik: 2014
|
Jeśli jesteśmy w tym temacie to mi światła wsteczne nie działają po zmianie z automatu na manual i nie mogę też znaleźć czujnika przy skrzyni, nie wiem skąd sygnał ma iść, aby działało...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-12-2012
Model: scorpio
Silnik: 2.0 16V LPG na 2.3 16V
Rocznik: 1996
|
Witam! Odnośnie drugiego tematu. Sprawdź sobie na Mondeo Klub Polska tam jest dosyć obszernie opisywane tematy,problemy i przeróbki. I tam jest temat z Automatu na manual. Są opisy, fotki , schematy. Wtyki i czujniki są takie same. W każdym razie jest tam ten temat dokładnie poruszony.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| galaxy mk2 , skrzynia biegów |
|
|