![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1091 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-09-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Ecoboost / Powershift
Rocznik: 2010
|
To było napisane wprost w tym wątku którego nie chciało Ci się przeczytać..... Sam dokładałem BT i zadawałem pytania kontrolne ale wątek czytałem.Tobie też polecam bo to znacznie bardziej pouczające niż "strzelanie focha".
|
|
|
|
|
|
#1092 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-11-2012
Model: FIESTA
Silnik: benzyna
Rocznik: 2008
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1093 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-07-2010
Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci
|
Witam,
prześledziłem cały wątek i chcę się upewnić w temacie radia Sony 1CD w s-maxie. Ma ono wersję oprogramowania 04-05-02 i rozumiem, że nie można dołożyć modułu bt/vt? Przeprogramować radia do nowszego firmware też się nie da? I żeby zainstalować oryginalny bt/vt muszę wymienić radio? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1094 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
|
Witam.
Również dosyć gruntownie studiowałem ten wątek no i raczej nie napotkałem się na informację, że Sony 1CD nie będzie pasował. To moduł dobiera się danego typu radioodbiornika i wszystko od razu zaczyna ze sobą współpracować. Dokładniej jest to opisane przykładowo na 97 stronie tego wątku. Ja mam z kolei pytanko nt. nowego Focusa tj. MK3 '2012. Jaki tam należy dobrać moduł? Czy taki od nowej Fiesty będzie pasował już na 100%? Czy skoro to 2012 to już musi być ten najnowszy moduł z jęz. polskim, a skoro tak to czy ten starszy do kwietnia 2011 nie będzie w ogóle współpracował? Jak wygląda sytuacja z mikrofonem, czy też taki sam ma być - okrągły jak wielokrotnie tutaj opisywany. Jak wygląda sprawa wiązki? Czy na najprostszym oryginalnym radiu też zaczną te przyciski współpracować z zestawem BT/VC czy ew. trzeba będzie dokupić do tego celu kierownicę multifunkcyjną. Przepraszam za może zbyt wielką ilość pytań ale temat tego auta jest względnie nowy, a może ktoś przerabiał, może ktoś ma, używał itd. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie na ten temat. Ostatnio edytowane przez bynajmniej ; 28-02-2013 o 23:45 Powód: bład ;-) |
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
1) Czy masz radio podobne do numeru 11 w tym wątku? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2) Odnośnie Sony, to chyba miałeś na myśli ten wątek [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 3) Należy rozróżnić dwie kwestie a) funkcja bluetooth i voice control b) obsługa USB BT działa nawet z radiem Ford 6000, więc tym bardziej z Sony Chodzi o wątpliwości czy dany model Sony będzie obsługiwał USB ale USB to opcja nie występująca we wszystkich modułab BT. Więc jeśli założysz moduł BT bez USB, to nie ma problemu pozdrawiam Arturek P.S. Sony i USB [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 01-03-2013 o 12:47 |
|
|
|
|
|
|
#1096 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-03-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8
|
Dzień dobry. Mam Focusa angielskiego z 2007 z bluetoothem i voice control fabrycznie montowanym przez forda. Problem w tym, że właśnie przestał działać. Wyświetla się mute po naciśnieciu phone. Radio to SONY 6CD. Probowałem odłaczania radia, odłaczania modułu bluetooth i nic nie pomaga. Działało OK przez lata i padło. Numery na module to RX-1C, 7M5T-19G488-AD. Zakładam, że sie moduł Bluetooth zje..psuł. Mogę w miare tanio kupić 7M5T-19G488-EE. Czy będzie działał tuż po podłączeniu, czy może trzeba robić jakieś cuda. A może jakoś trzeba zrestartować to radio? Wciagnięcie bezpiecnzika na całą noc nic nie dało. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-07-2010
Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci
|
Cytat:
Jeżeli jest inaczej i ma ktoś doświadczenie to niech mnie wyprowadzi z błędu. |
|
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-02-2011
Model: kuga , Focus mkII
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Ważna jest przedostatnia litera: - u Ciebie jest końcówka AD - litera A - oznacza angielską wersję językowa - ta druga (do kupienia) ma końcówkę EE - to inna wersja językowa - zgaduję, że to moze być język hiszpański Przypominam - moduł ma wgrany konkretny język i nie ma możliwości jego zmiany => chyba, że ktoś ma zdolności lingwistyczne i chce się uczyć kolejnego języka obcego aby porozmawiać z autem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostania litera oznacza wersję firmware, w znaczeniu róznych funkcji pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#1100 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-03-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8
|
Dzięki wielkie, z tego co wyczytałem to będzie włoski język. Cóż, będę się musiał nauczyć, kupiłem za 150 zł, taniej to chyba już się nie da kupić takiego modułu. Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|