![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3401 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marcin
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2009
|
to niezła kupa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no nic może będę miał to szczęście ze nie wszystkie kogo polecacie do regeneracji ?? bo słyszałem ze nie zawsze po regeneracji jest tak kolorowo
Bump: dodam jeszcze ze fura ma już 200 tyś i chyba juz na nie czas co prawda do każdego tankowanie leje milersa jak heko nakazał fakt auto chodzi lepiej z niż bez ale zaworków on nie uszczelniGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3402 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
|
Każdy dobry fachowiec bedzi ci radził robić wszystkie. Na początek możesz sobie sam zrobić próbę przelewową i zobaczysz który najbardziej przlewa . Ale zasada jest taka że jak jeden zaczął przelewać bardziej to bedą i następne bo jak zrobisz jeden to cisnienie się podniesie i bedzie działać na nastepny destrukcyjnie . Do tego dochodzi stan pompy bo jesli sieje opiłkami a pewnie sieje jak w wiekszości przypadków to też nie na długo starczy naprawa samych wtrysków. Ja musiałem robić cały układ wraz z papą dobrze że nie była jeszcze w stanie agonalnym to dalo się ją jeszcze uratować.
No to i tak długo ci posłużyły mi starczyły na 150 tyś. km
Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 06-03-2013 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#3403 |
|
|
to co konkretnie robiłeś i ile cię to kosztowało ? gdzie robiłeś , i jak teraz to się wszystko sprawuje?
|
|
|
|
|
|
#3404 |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
niema oszczędnej jazdy dla wtrysków, tam nic się w nich nie dzieje...poza tym moze to być problem pompy, a za tym oczywiście idą wtryski...trzeba próbę przelewową zrobić, do filtra paliwa zajrzeć, czy opiłki aktywne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3405 |
|
|
Ja robiłem w zeszłym roku mnie łacznie wyniosło wraz z płukaniem zbiornika ponad 3 tyś . Ale miałem wieksze przeboje z tymi wtryskami takrze nie polecę ci tego fachowca bo niewiem niby miał pozytywne opinie ale mi sie niestety nie do końca udała współpraca z nim. I do tej pory nie moge dojść czy mam nadal coś z wtryskami czy coś innego mi siada w silniku ale o tym pisałem w innym watku. Pąpe robioną miałem w lublini wymiana łożyska i uszczelnienia koszt 500zł pod warunkiem ze sie jeszcze nadaje ale jak dopiero raz zapaliła ci się sprezynka to powinna jeszcze żyć.
|
|
|
#3406 |
|
|
jak mierzyć tą próbę przelewowa ile ma nalać w jakim czasie przy jakich obrotach?? heko??
|
|
|
|
|
|
#3407 |
|
|
Mi mechani poradził żeby nie doprowadzać świadomie do stanu wejścia w tryb awaryjny bo to jeszcze bardziej skruci ich życie i dzieki temu od pierwszej sprezynki do stanu kiedy nie szło juz jezdzić upłyneło ponad 5 miesiecy. A stan awaryjny (sprężynka) = praca wtrysku na sucho
Temat wtrysków i próby przelewowej szeroki jak rzeka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ja zrobiłem sobie taki zesteaw do próby za około 15 zl
Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 06-03-2013 o 22:45 |
|
|
|
|
|
#3408 |
|
|
no cóż toż to FORD ....
Ostatnio edytowane przez jvc ; 06-03-2013 o 22:46 |
|
|
|
|
|
#3409 |
|
|
No niestety dobijająca jest taka widomość ale dla pewności zrób próbe i podjedź na kapa na zczytanie błędów. Były przypadki ze szfankował jakiś czujnik.
|
|
|
#3410 |
|
|
Spoko dzięki za info