Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-03-2013, 11:54   #61
przemex
ford::average

Imię: Przemo
Model: Mk7
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: głośniki w drzwiach tylnych, jak sie do nich dostać?

Tu macie filmik jak rozebrać panel i wyciągnąć radio. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

przemex jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2013, 21:25   #62
Kruszon91

Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,25 82KM

To juz wiem bo niejednokrontie bylo to opisywane, co nie znaczy ze film sie nie przyda. I co z tymi kablami bo nie wiem gdzie takie mozna kupic? Moze gdzies na allegro? Jakis link bo ja nie potrafie znalesc
Kruszon91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2013, 07:41   #63
przemex

Dokładnie na allegro wpisz we wyszukiwarkę kabel głośnikowy i już zazwyczaj im wyższa ceną tym lepszy kabel ale musisz pamiętać że nie podłączać profesjonalnego zestawu audiofilskiego a zwykłe głośniki, oczywiście kupuj kabel rezystancja: 4,5 Ohm (bo z tego co się orientuje są to własnie 4 ohm głosniki)
Stary 18-03-2013, 14:50   #64
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Zwykły kabel głośnikowy min 2x1,5mm2. Grubszego nie ma sensu, bo oryginalne są chyba nawet cieńsze. Nawet nie trzeba robić połączenia w kostce drzwi, tylko przełożyć kable przez kostkę.
A tak swoją drogą, to na allegro znajdziecie sporo ofert na radia do Fiesty za parę stówek, więc całkiem tanio możecie wymienić na pełne 4 kanałowe.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2013, 14:57   #65
przemex

ja jednak zalecam podłączyć się w kostkę są tam wolne miejsca wystarczy piny podłączyć jeden męski drugi żeński, rozwiązanie to jest pomocne w razie demontażu drzwi, oczywiście drzwi nie demontujesz codziennie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale wypadki chodzą po ludziach jakaś naprawa lakiernicza drzwi, wyprawka gdzie nie jest wymagane rozbieranie tapicerki i inne takie bzdety no i wygląda to profesjonalniej niż poprostu puszczenie kabla przez kostkę...
Stary 18-03-2013, 15:12   #66
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

No pewnie, że tak. Ale wiesz podałem opcję dla leniwych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lub bez wiedzy technicznej.
Jak sam dorabiałem kable w poprzedniej Fieście, to dokupiłem wtyki do kostki i pasowały idealnie.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2013, 18:14   #67
czarus262
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010

Witam! Mam fieste z 2010 roku. kupiłem ją z uszkodzonym nadkolem także bez gwarancji. Mam tylko dwa głosniki z przodu i chce zamontować do tyłu. Kabli doprowadzonych nie mam, a moje radio jest z jedną wtyką z tyłu. Co robić?? Jak podłączyć te głośniki?? Czy wie ktoś może jaka jest moc wyjściowa z kanałów przednich głosników?, bo mam zamiar podpiąc tylne do tych przednich i tak słuchac ale sie boje że spale radio jak dołoże do pieca. (planuje kupić 2 oryginalne głosniki).
czarus262 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2013, 19:05   #68
przemex

Musisz podłączyć szeregowo głośniki i będzie OK, równolegle możesz przeciążyć radio i spalić, tu masz schematy i opis podłączenia od innych głośników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a dokładniejszy opis pod tym linkiem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 20-03-2013, 21:14   #69
czarus262
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010

Kurde to troche sporo pracy ale mysle że dam rade. Dzięki za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czarus262 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2013, 21:27   #70
przemex

pamiętaj też że podłączając szeregowo "moc" grania rozkładasz na dodatkowe głośniki, czyli jeżeli normalnie sygnał idzie na dwa głośniki będzie grał na nich głośniej niż wyprowadzony na 4 głośniki (tracisz też regulację siły głosu przód tył) bardziej optymalne rozwiązanie to wpięcie się w kostkę przy radu we wolne miejsca (jeżeli takowe posiadasz ktoś o tym pisał powyżej) no ale to wymaga już rozebrania panelu radia, jeżeli chcesz podłączyć się pod głośniki przednie to wystarczy że rozbierzesz tylko tapicerki przód i tył drzwi, słupki plastikowe, w każdym rozwiązaniu jest sporo pracy dla tego ja zrezygnowałem tym bardziej że całą zabawę bym musiał robić pod chmurką...
Odpowiedz

Tagi
drzwi , głośniki , tapicerka

Zasady postowania