![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
|
![]()
Hey przepraszam że nie o fordzie.
Mam fiata ducato 2.5 TDI 96r. auto chodziło ok. Odpalał bez problemu w mrozy (nowy aku) jednak od 2-óch dni nie mogę go uruchomić... Rozrusznik kręci ale nie odpala. Nawet dymek nie wyleci z wydechu. Jak go odpalić? Co mogło się zepsuć? Co sprawdzić? Dodam że w mrozy -10C odpalał od strzała i za chwilę gasł za drugim rozruchem już chodził ok. Gdy było ciepło odpalał od strzała bez gaśnięcia. |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]()
Może się zapowietrza , ręczna pompka paliwa przy filtrze lubi się rozszczelnić , u mnie zapowietrzał się też przez podgrzewacz paliwa - taka puszka doczepiona do silnika w okolicach filtra powietrza trochę niżej ,poznasz po przewodach paliwowych - ja ominąłem podgrzewacz poprzez połączenie przewodów na krótko
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziś go kręciłem i kręciłem prawie zaskoczył ale tylko prawie.
Zauważyłem że nie świeci się kontrolka od świec... ten model ma zwykłe świece żarowe? |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Fokus II FL
Silnik: 1,6 Pb
Rocznik: 2008
|
![]()
Witaj............
Też mam "dukaciaka " co prawda w wersji kampingowej ale to tu nie ma znaczenia . Sprawdź przekaźnik świec żarowych i ustal czy masz świece żarowe czy płomieniowe .Sprawdź zawór STOP . PZDR>Mario |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-02-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
podłączam sie po temat. Znajomu ma problem tez z ducato. Czasami po nocu podejdzie i odpali, a czasami postoi kilka godz i juz załapie ale zaraz zgaśnie takjakby sie zapowietrzał czy cos. Po kilki/nastu próbach odpala. Filtr paliwa wymieniony
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Hmm był dziś u mechanika i diagnoza:
Zatkana pompa paliwa od jakiegoś szlamu oraz zablokowany immobilizer dlatego nie chce odpalić... Mechanik stwierdził że przyczyną zablokowania imo jest rozładowany akumulator. Może to być przyczyną zablokowania? |
![]() |