![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-03-2011
Model: Fiesta, Smaxio
Silnik: 1.25 16V, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2006
|
Wpisz ELMConfig w szukajkę.
Temat o tym programie jest jeszcze m.in. na forum C-max i S-max. Na oba warto poświęcić czas. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dariusz
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 03/2017
|
Witam. Chciałem się upewnić:
1. Czy ELMConfig pozwoli mi wyłączyć światła skandynawskie? 2. Czy ELMConfig pozwoli wyłączyć drugą sondę lambdę(tą za katalizatorem, bo wciąż wyskakuje błąd niskiej wydajności katalizatora, podobno wyłączenie drugiej sondy rozwiąże problem, a autko za kilka dni będzie zagazowane, więc ekologia nie ucierpi) 3. Znalazłem różne ELM-y, od 300zł do 50, [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy jest jakaś zasadnicza różnica w tym co pozwolą mi zrobić/zmienić w aucie? Chciałbym kupić jak najlepszy, ale nie chcę też wydawać 300zl, jeśli sprzęt ma mieć te same możliwości co ten za 50zł. Mój samochód to Mondeo MK4 2.0PB |
|
|
|
|
|
#93 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-05-2010
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
Nie włączysz, bo ELMconfig jest do Mondeo MKIV... chyba...
Ja dzisiaj za pomocą kabelka za 99zł z allerogo aktywowałem nawigację i bluetootha przez ELMconfig. Teraz widać je w Convers +. Nic nie popsułem, auto dalej jeździ, błędy udało się wykasować, czyli jest dobrze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#94 | |||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
kolega napisał w ostatniej linijce swojego posta: "Mój samochód to Mondeo MK4 2.0PB " a więc ELMConfig jest dla niego
Cytat:
Cytat:
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM Ostatnio edytowane przez mayak ; 21-03-2013 o 12:34 |
|||
|
|
|
|
|
#95 |
|
![]() Imię: Dariusz
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 03/2017
|
Bardzo dziękuję za szybkie i konkretne odpowiedzi. Przepraszam za zamieszanie, jeszcze nie zmieniłem profilu z samochodem, już to robię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jest jakaś inna możliwość(poza ASO) żeby wyłączyć tą drugą sondę, czy pozostaje mi tylko tulejka?
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Kuga II FL VIGNALE
Silnik: 2.0 TDCI 180 KM
Rocznik: 2018
|
Witam,
Proszę o info, może ktoś używa tego ustrojstwa. Chcę odczytać temperaturę oleju w automatycznej skrzyni biegów. Czy takim Interfejsem diagnostycznym FORD USB VCM IDS MINI OBD2 z Viacoma można odczytać tą temperaturę ? |
|
|
|
|
|
#97 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Albo tak albo nie. miniVCM z FoCOMem dość słabo radzi sobie z obsługą TCMów (sterowników automatycznej skrzyni). Jest parę typów obsługiwanych i sporo typów nie obsługiwanych. Loteria. Oprogramowanie jest mocno nie intuicyjne i kłopotliwe (bardzo dużo sterowników nie jest rozpoznawanych automatycznie tylko trzeba ręcznie wskazać właściwy przypadek...) oraz rozwijane jest dość chaotycznie - nigdy nie wiadomo czy dany moduł będzie miał zaimplementowane interesujące funkcje czy nie. Do tego nie wiem (nie sprawdzałem), czy w ogóle jest tam odczyt temperatury oleju skrzyni.
|
|
|
|
#98 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Kuga II FL VIGNALE
Silnik: 2.0 TDCI 180 KM
Rocznik: 2018
|
Dzięki za info. Może wiesz jaki interfejs ma możliwość odczytu temperatury oleju w ASB ?
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Jeśli jest to parametr odczytywalny, to na pewno fordowski warsztatowy VCM z oprogramowaniem IDS.
|
|
|
|
#100 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-02-2013
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam taki oto problem z ELMConfig. Elm327 kupiłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]( gdzieś na forum polecany sprzedawca). Wszystko niby fajnie, ale jedyną prędkość jaką mogę ustawić to 19200, przy innej w ELMConfig wyskakuje błąd. Przy 19200 łączy się z komputerem auta, ale konfiguracji centralnej już nie zczyta, bo wyskakuje okienko, że tylko przy 38400 można to zrobić. Próbowałem na trzech kompach (XP/7) efekt ten sam. Wydaje mi się, że to chyba problem z ELM327, ale może mi się tylko wydaje. Może ktoś mądrzejszy ode mnie coś doradzi. Z góry dziękuje. Ostatnio edytowane przez hades2002 ; 14-04-2013 o 22:40 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| diagnostyka , elmconfig |
|
|