Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-03-2013, 22:43   #91
pablolinda
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Czujnik ciśnienia paliwa na szynie CR

U mnie po włożeniu wtryskiwaczy i odpaleniu silnik chodzil praktycznie bez zażutu na jałowym. No własnie powinno byc ok ale niestety dalej grzechocze jak to okreslileś jak karabin. I jak tu ugryść ten problem nie narażajac się na kolejne duże wydatki? A może samoadaptacja się niechce nadal wykonać tylko ciekawe z jakiego powodu nobo skoro kolega sam zregenerował bez żadnych cudownych maszyn i reszte załatwila samoadaptacja i auto jeździ bez zarzutu to czemu u mnie co niby zgodnie z procedurami została regeneracja wykonana na maszynie a klekot dalej jest, teraz nie wiadomo kogo winić czy to wina wtryskiwaczy i mechanika który je robyił czy komoputera i silnika bo nie wykonuje się samoadaptacja z jakiegoś nieznanego powodu?

Stary 23-03-2013, 00:12   #92
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI

Cytat:
Napisał pablolinda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja by byla wina wtrysków to powinien silnik nie równo chodzić
Nie, może pracować równiutko jak zegarek.

Jeżeli chciałbyś postępować jak sztuka nakazuje - to oddajesz wtryski do autoryzowanego zakładu Delphi, tam sprawdzają je i nadają kody, wkładasz wtryski do auta i wpisujesz kody, odpalasz, ma być co najmniej poprawnie, potem ewentualna szybka samoadaptacja.
Ewentualnie dowiadujesz się, że są zwalone.

I tyle...

Inna droga to trochę gdybanie i szukanie na ślepo.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 23-03-2013 o 00:16
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-03-2013, 09:23   #93
pablolinda

Jestem świadom że to gdybanie ale szukam pomysłu jak to zrobici nie wydając kolejnego tysiaca nie majć gwarancji że to pomoże. Czytając o rużnych doswiadczeniach innych ludzi czasami mozna wiecej sie dowiedzić niż z takiego serwisu który jest nastawiony na wyciaganie grubej kasy od ludzi i jeszcze mówi że gwarancji nie da bo nie wiadomo jak bedzie. Niechciałbym wydać kolejny raz kasy zeby usłyszeć wtryski sa dobre ale nie wiemy co jest bo mam harakterystyke w tryskow z której wynika że maja być dobre. Zastanawia mnie tylko to czemu Kolega sam wszystko wymienil bez specjalistycznego sprzętu i bez generowania nowych kodów i jest ok a u mnie nie.
Stary 23-03-2013, 11:18   #94
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI

Cytat:
Napisał pablolinda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawia mnie tylko to czemu Kolega sam wszystko wymienil bez specjalistycznego sprzętu i bez generowania nowych kodów i jest ok a u mnie nie.
Już pisałem: ja mam pewność, że wymieniane części są oryginalne Delphi (i w przypadku rozpylaczy te prawidłowe), a ty nie masz tej pewności. To jest w tej sytuacji najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie.
Jeżeli nie wydasz kasy, to raczej nie dowiesz się nic więcej. Bo w jaki sposób?

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 23-03-2013 o 11:21
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-03-2013, 11:45   #95
pablolinda

Ja nie mówie że się chce dowiedzieć całkiem za darmo ale w jakiś rozsądnych pieniadzach a nie wydać 700zł i dalej bedzie jak było. Chciałem tak zrobić żeby sprawdzać po jednym wtrysku bo może sie okazać że to wina tylko jednego wiec po co od razu ruszać wszystki ale oni chcą od razu wyciągać wszystkie naraz a to wiaże się z wzrostem kosztów a rozbierajac jeden już by było wjadomo co siedzi w pozostałych. Do tego ostatnio udalo mi sie zaobserwować taka sytuacje że ruszajac pod duzym wzniesieniem ten klekot potrafi się pojawić przy niższych obrotach ale jest to pojedyńcze pukniecie , czyli mozna by się sklaniać że to wina tylko jednego wtrysku . A jak obroty wzrastaja to potem tylko zwieksza się częstotliwość wystepowania tego pojedyńczego pukania i robi sie karabin. Zastanawiam sie czy metodą piatego wtrysku nie udalo by sie wychwyćić który to generuje ten klekot.

Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 23-03-2013 o 11:48
pablolinda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-04-2013, 07:37   #96
dbdrag

Model: mondeo
Silnik: tdci 131ps
Rocznik: 2002

Chłopie jak nie rzucisz groszem to nigdy nie zrobisz tego,za wiedzę trzeba zapłaci i tyle masz tam koło siebie niedaleko następnego gościa podjedz do niego i niech diagnozują auto
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].Oni nie tylko są autoryzowaną stacją delphi do regeneracji,ale mają też swoją stacje obsługi z diagnostyką.Oni najpierw muszą postawić diagnozę a nie strzelać w ślepo że to ci zrobią,a jak to nie pomoże to coś następnego ci będą robić i tak wkoło aby wyrwać ci tylko kasę.A takich warsztatów w których najpierw postawią ci dobrą diagnozę a później naprawiają jest mało, można policzyć na palcach 1 reki, mówię to z własnej autopsji wszyscy tylko by chętnie robili pompy i wtryski,a u ciebie może być np: walnięty czujnik spalania stukowego koszty mniejsze i będziesz zadowolony.To jest tak jak u doktora House najpierw musi być postawiona prawidłowa diagnoza a dopiero później można zastosować prawidłowe leczenie.Bierz tyłek i podjedz do Wolinskiego i niech stawia diagnozę.

a i jeszcze napisz kto ci poprzednio robił regeneracje wtryskiwaczy
masz niedaleko do paolo do piastowa forumowy mechanik polecany także możesz do niego podjechac

Ostatnio edytowane przez dbdrag ; 20-04-2013 o 07:44
dbdrag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-04-2013, 10:23   #97
zaksiu1985

Model: honda accord
Silnik: benzyna

Potwierdzam, jedż do wolińskiego.
zaksiu1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2014, 11:13   #98
andre1681
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016

Czytałem ten temat jak jakaś telenowele,i co dalej?czy klekotanie zostało wyeliminowane?
andre1681 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2014, 20:43   #99
pablolinda

Cytat:
Napisał andre1681 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytałem ten temat jak jakaś telenowele,i co dalej?czy klekotanie zostało wyeliminowane?
Nic nie było robione od tamntej pory klekot z czasem a raczej z biegiem kilometrów ustał na tyle że juz nie drażni moich uszu.
Stary 08-02-2015, 10:33   #100
pawel454

I jak pablolinda rozwiązałeś problem z silnikiem bo mam to samo
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania