![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2004
|
Witam.
Mam dziwny temat i chciałbym uzyskać jakieś opinie od znawców. Otóż w tą zimę zamarzła mi klapa w foce kombi. Był duży mróz i śnieg, który zalegał na zderzaku zamarzł co spowodowało że nie mogłem otworzyć klapy. Zorientowałem się o tym jak wcisnąłem przycisk otwarcia. Po licznych próbach wyszarpnięcia jej w końcu się otworzyła. Po jakimś czasie zwariował mi alarm (sam się wzbudzał). Okazało się że odpięcie właśnie klapy od centralki naprawia problem. Przy otwarciu zauważyłem że lampka z tyłu pali się słabiej niż gdy zapalę ją na stałe, z tego wniosek że jest gdzieś obciążenie/zwarcie . Czy macie jakiś pomysł jak to ugryźć. Dodam że 3 światło stop działa otwieranie klapy z pilota oraz z przycisku też działa wycieraczka i spryskiwacz również. Z góry dziękuję za odpowedź Ostatnio edytowane przez Lukaszwafka ; 24-03-2013 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Lampki rejestracji i gumowa przelotka pomiędzy klapą a autem.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDI