Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-02-2013, 17:35   #11
przemekpop1
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Nie odpala i strasznie kopci 2.0 TDCI

Wtryski zregenerowane wszystkie 4 ale teraz problem polega na tym, że po zamontowaniu wtryskow i ich zakodowaniu silnik strasznie kopci i obroty na biegu jalowym faluja silnik ma moc żadne błędy nie wyskakują dodam że przyjechaliśmy jakieś 25 km z mechanikiem i podczas jazdy nic się nie dzieje zbiera się ładnie ktoś wie co może być czytałem na forum o tym trochę ale przed regeneracja wtryskow nic takiego nie było mechanik a sprawdzać powiedział mi że może zawór się przypalil trochę może coś takiego być?

przemekpop1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 17:58   #12
przemekpop1

Witam ponownie!
Mam dalej problem z moim mondeo, wtryski, pompa głowica wszystko zregenerowane i teraz jest taki problem, ze silnik pracuje ma moc nie ma żadnych błędów nie zapala się sprężynka,a gaśnie na wolnych obrotach po chwili pracy i mechanik powiedział mi że za mocno grzeje się wydech wie ktoś co możę być szukałem na forum ale ale możliwe przyczyny które znalazłem wykluczam bo jak już pisalem wszystko zregenerowane dodam że kupiłem drugą głowice zregenerowałem ją czyli planowanie,frezowanie gniazd oraz szlifowanie zaworów, na starej nie było tego problemu dopóki nie pękła mi ramka trzymająca wałki dlatego kupiłem drogą i ją zregenerowałem i teraz taki problem. Macie jakieś pomysły?

Bump: dodam, że ciśnienie paliwa i na cylindrach jest ok
Stary 26-03-2013, 18:16   #13
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Oddaj wtryski do sprawdzenia do autoryzowanego zakładu Delphi.
Moim zdaniem zła była regeneracja - nie na oryginalnych częściach. Najbardziej prawdopodobne...

Wydech się grzeje przy zbyt dużej dawce wtrysku (plus kopeć), można także zniszczyć tłoki i zawory wydechowe.
Stary 26-03-2013, 18:24   #14
przemekpop1

Powiem tak po regeneracji dla pewności dałem do innego zakładu żeby je sprawdzić okazało się, że zostały tylko wyczyszczone w myjce oddałem je na gwarancję i firma, która je regenerowała stwierdziła, że są ok powiedziałem, że jeszcze je sprawdze w innym zakładzie i chyba tego się przestraszyli bo po ponownym sprawdzeniu okazało się,że już jest wszystko wymienione na oryginalne części sprawdzałem je jeszcze w dwóch innych zakładach i wtryski są na 100% sprwane więc raczej to nie to
Stary 26-03-2013, 19:52   #15
zaksiu1985
ford::advanced

Model: honda accord
Silnik: benzyna

Witam
Zajmuje się naprawą wtryskiwaczy CR (tych co sie da zrobic oczywiscie ze względów uwarunkowań techniczych).

Jeśli byliby panstwo zainteresowani informacją jakie zaworki, rozpylacze i tak dalej, lub zakupem samych zaworków to chętnie pomoge.

Tylko i wyłacznie NOWE ORYGINALNE zaworki produkowane we FRANCJI.

Chętnie również doradze co robić, co wymieniać itd.

Ze względów pracy będe dostępby na forum w godzinach wieczornych czyli od 21 w góre.

e-mail: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Witam
Jeżeli wtryskiw są na 100% dobre i podkładki pod wtryski są załozone dobre
to sprawdz EGR (jak dasz na postoju na luzie pełen gaz to jest sadza na ziemi), ewentualnie jeszcze przepływomierz sprawdz
Pozdrawiam
zaksiu1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 07:46   #16
przemekpop1

Jeśli chodzi o podkladki te miedziane to robiłem je sam w pracy z blachy miedzianej o grubości 2 mm przed wycieciem blacha była polerowana nie wiem jak jest z twardoscia takiej oryginalnej podkladki a czy ona jest miękka czy twarda dlatego zrobiłem dwa komplety tylko wycięte i dwa po wycięciu nagrzalem i wrzucilem do zimnej wody to powoduje zmiekczenie miedzi tylko czy te podkladki mają takie znaczenie czy nie bawić się i kupić oryginalne?
Stary 27-03-2013, 09:42   #17
zaksiu1985
ford::advanced

Model: honda accord
Silnik: benzyna

Witam
No własnie ze ma znaczenie grubośc podkładek i to kolosoalne.
Olejmy na początek to czy to jest CR, pompowtrysk i czy zwykły wtrysk.
Kazda głowica i wtryski są tak do siebie dopasowane zeby struga paliwa rozpylanego trafiał tam gdzie ma trafiać gdyż wtedy njaprościej mówiąc ulega dobremu zapłonowi i normalnie wyparuje. Jezeli teraz załozy się podkładki za grube lub za cienkie to struga paliwa z rozpylacza moze w czesci isc tam gdzie ma isć ale część tego paliwa najzwyklej w swiecie nie trafia i nie ulega zapłonowi, tylko podlewa scianki cylindra i spływa po tych sciankach, czyli efekt jest taki sam jak tzw. lanie wtryskiwacza.

Tak swoją drogą to miałesc "pomysła" z robieniem tych podkładek, niestety miedz to nie stal ze ją zahartujesz (zwłaszcza takimi metodami).

Pozdrawiam
zaksiu1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 09:47   #18
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał przemekpop1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy te podkladki mają takie znaczenie czy nie bawić się i kupić oryginalne?
Skoro Delphi sprzedaje je jako część zamienną, to chyba mają znaczenie. Zwłaszcza ich grubość - oryginały są stalowe o dużej twardości.
Cytat:
Napisał przemekpop1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
robiłem je sam w pracy z blachy miedzianej o grubości 2 mm
Oryginały mają 1,2 mm...

Niedawno był wątek o przygodach forumowicza z przypadkowymi podkładkami - nie mogę niestety teraz odszukać.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - szukaj części nr 9001-850B

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 27-03-2013 o 10:23
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 15:56   #19
przemekpop1

Ok kupie oryginalne i zobacze czy to się zmieni. Jeśli chodzi o miedz to po nagrzaniu jej i gwałtownym schłodzeniu robi się miękka, a nie się hartuje jak założę oryginalne podkładki to napiszę czy coś to dało

Bump: i czy na pewno oryginały są stalowe?

Bump: bo mogę zrobić takie o twardości do ok 50 hrc
Stary 27-03-2013, 18:38   #20
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Bump: bo mogę zrobić takie o twardości do ok 50 hrc
Jednak twardy zawodnik jesteś... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zasady postowania