Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-03-2013, 22:01   #91
edeks
ford::average

Model: Mondeo MkIV GoldX kombi
Silnik: 2.0 TDCI/140 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Światła dzienne ("skandynawskie").

Cytat:
Napisał misiekxyz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeździsz na postojówkach....
Że jak? Raczej na mijania o mocy zmniejszonej o ileśtam %, które ford nazywa "Światłami Do Jazdy Dziennej" Ale właśnie przez to, że nie świecą pełną mocą nie mogę ich spalić tak długo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edeks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 22:15   #92
misiekxyz
ford::advanced

Model: BMW F30
Silnik: DIESEL 184 KM
Rocznik: MŁODY

Cytat:
Napisał edeks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Że jak? Raczej na mijania o mocy zmniejszonej o ileśtam %, które ford nazywa "Światłami Do Jazdy Dziennej" Ale właśnie przez to, że nie świecą pełną mocą nie mogę ich spalić tak długo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z automatem mi się pomyliło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak w zasadzie po co ten automat? skoro na postojówkach nie można jeździć. Chyba że w zamian jakieś ledy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
misiekxyz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 22:21   #93
edeks

no właśnie tak bym chciał, żeby w końcu wykorzystać czujnik zmierzchu i pozycję AUTO, czyli za dnia ledy, a po zmierzchu mijania.
Stary 27-03-2013, 22:28   #94
misiekxyz

Model: BMW F30
Silnik: DIESEL 184 KM
Rocznik: MŁODY

Można by było pomyśleć o jakiś ledach w5w w reflektorach..
misiekxyz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 22:40   #95
edeks

Poszedłbym raczej w kierunku rozwiązania, jakie fabrycznie jest w skodzie - czyli albo tylko dzienne przód (bez postojówek) albo mijania + postojówki po zmierzchu.
Na ledy wpięte zamiast postojówek nie będę miał homologacji, więc jeśli kiedyś miałbym trafić na upartego diagnostę... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-03-2013, 10:37   #96
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał miszelos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ja dobrze rozumuję: nie mając skandynawów, pokrętło zostawiam na AUTOMATIC, gaszę auto, idę do domu i wszystko gaśnie? Czy jednak pipacz przypomina o zjechaniu wajchą na "0"?
nie!!

w Smaxie dołożyłem dzienne LEDy, wyłączyłem tryb skandynawski i cały czas jeżdżę z pokrętłem świateł ustawionym na AUTO - same się przełączają LED-ksenon, a jak gaszę silnik to wyłączają kompletnie, czyli full automat tak jak powinno być
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2013, 15:42   #97
wip

Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci

Cytat:
Napisał edeks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszedłbym raczej w kierunku rozwiązania, jakie fabrycznie jest w skodzie - czyli albo tylko dzienne przód (bez postojówek) albo mijania + postojówki po zmierzchu.
W ELMconfig-u możesz taką opcję ustawić. W pozycji "0" będą się świeciły z przodu tylko mijania, bez postojówek, bez tylnych świateł i bez podświetlania deski. Pozostałe pozycje działać będą normalnie.
wip jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-04-2013, 16:35   #98
miszelos

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 Titanium FL
Silnik: EcoBlue 2.0 190KM
Rocznik: 2019

Skandynawy wyłączone, autoblokowanie drzwi załączone! Wszystko dzięki Koledze Mayakowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szybko, sprawnie i miło. Polecam! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki Marcin!
miszelos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-05-2013, 17:56   #99
Markoo

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Cytat:
Że jak? Raczej na mijania o mocy zmniejszonej o ileśtam %, które ford nazywa "Światłami Do Jazdy Dziennej" Ale właśnie przez to, że nie świecą pełną mocą nie mogę ich spalić tak długo
To znaczy że jest tam jakiś moduł do obniżania napięcia na żarówki ? i nie ma się co martwić o matowienie odbłyśników ?
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-05-2013, 21:24   #100
kr1985

Imię: Konrad
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 km
Rocznik: 2014

Witam jestem nowy i mam pytanie w jaki sposob można właczyć swiatła do jazdy dziennej i właczyć autoblokowanie zamków?

Czy to jest tylko możliwe w niektórych modelach?
kr1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania